Fatih Portakal isim isim açıkladı: Erdoğan biletlerini kesti

Fatih Portakal isim isim açıkladı: Erdoğan biletlerini kesti
Ünlü Gazeteci Fatih Portakal, 'bay bay' diyecek ifadeleri ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görevden alacağı bakan ve il başkanlarını tek tek açıkladı.

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde CHP’nin gerisine düşerek büyük bir hezimet alan AK Parti’de faturanın kime kesileceği merakla bekleniyor. Ankara ve İstanbul başta olmak üzere birçok ili kaybeden AK Parti'de bayramın ardından bazı bakanların, genel başkan yardımcılarının ve il başkanlarının görevden alınacağı öne sürüldü.

54.jpg

“AK Parti'de bir Erdoğan operasyonu olacak." ifadelerini kulllanan Gazeteci Fatih Portakal, 3 veya 4 bakanının görevden alınacağını öne sürdü ve görevden alınacak il başkanlarını tek tek saydı. Yerel Seçim sonuçlarını Cumhur İttifakı için büyük bir yenilgi olarak değerlendiren Portakal, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'le ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İSİMLERİ TEK TEK AÇIKLADI

Gazeteci Fatih Portakal, 3 veya 4 bakanın görevden alınacağını belirterek “Mehmet Şimşek yok aralarında onu söyleyeyim. Bu seçim kaybettiren bakanlar olabilir. İşte Aile Bakanı vardı, kendi kentinde başarılı olamadı. Adalet Bakanı olabilir. Kastamonu'da Tarım ve Ormancılık Bakanı vardı o olabilir. Ama ben sadece 3-4 bakan ismi duydum ve o bakanların isimlerini duymadım.” İfadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bazı Genel Başkan yardımcıları ve il başkanlarını görevden alarak parti içinde de temizlik yapacağını belirten Portakal “Bir de Genel Başkan yardımcılarından da bazıları alınacakmış. Onların da isimlerini duymadım ama esas isim verebileceğim yere geldik. İki isim: İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan. Bu iki ismin görevden alınmalarına kesin gözüyle bakılıyor. Genel Başkan Yardımcıları da bir iki tane isim söylendi ama ondan çok emin değilim. O yüzden vermeyeceğim. Şimdi onlar düşünsün artık. Hakan Han Özcan ve Osman Nuri Kabaktepe'ye 'bay bay' diyecekmiş Erdoğan.” Dedi.

ALTINOK İÇİN KARAR VAKTİ

Cumhur İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok’un artık emekli olması gerektiğini savunan Fatih Portakal, Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum için çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Portakal, İBB adayı Murat Kurum’a ilişkin “Genç bir isim ama yeteneksiz bir isim olduğu ortaya çıktı. Bundan sonra yanlışlıkla filan bakan da yapılmasın. En azından kalibresi öğrendik. Kabiliyetini de öğrenmiş olduk." İfadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.