Papa Franciscus'un defile tadında montu gündeme damgasını vurdu

Papa Franciscus'un defile tadında montu gündeme damgasını vurdu
Vatikan Devlet Başkanı ve Katolik Kilisesi'nin ruhani önderi olan 87 yaşındaki Papa Franciscus'un giydiği beyaz mont, sosyal medyada en çok etkileşim alan paylaşımlar arasına girdi.

CİHAT FATİH ERGÜN / KAMU SON HABER

Vatikan''ın Devlet Başkanı ve Katolik Kilisesi''nin ruhani önderi olan 87 yaşındaki Papa Franciscus, Vatikan''da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ''Urbi et Orbi'' konuşması yaptı. Vatandaşları selamladıktan sonra konuşmasına başlayan Franciscus, tüm dünya için iyi dileklerde bulundu.

MONTU DİKKAT ÇEKTİ

Şimdiye kadar konuşmalarıyla gündeme gelen Papa Franciscus, bu sefer mont seçimiyle dünyanın gündemine oturdu.

Papa''nın konuşmasında giydiği şişme yapıdaki beyaz ve parlak montu, sosyal medyada milyonlarca kullanıcının dikkatini direkt olarak üzerine çekti. Franciscus''un fotoğrafının sosyal medyada paylaşılmasının ardından, ruhani liderin montuna binlerce yorum yağmaya başladı.

Katolik liderinin montuna defile ve podyum benzetmeleri yapılırken, kimi kullanıcılardan da 1. Yüzyıl ile 21. yüzyılın karışımı yorumları geldi.

URBİ ET ORBİ NEDİR? 

Urbi et Orbi, "Kente ve dünyaya" başlığa sahip Latince bir deyimdir. Her yıl geleneksel olarak özel günlerde gerçekleştirilen bu formül, papalık belgelerinde bulunur. Papa bu konuşmaları kent ve dünya olmak üzere verdiği mesaj ve lütuflarında dile getirir.

PAPA FRANCİSCUS KİMDİR?

12 Aralık 1936''da Arjantin''in Buenos Aires kentinde dünyaya gelen Papa Franciscus,  Vatikan Devlet Başkanı ve Katolik Kilisesi''nin ruhani önderidir.

Franciscus, 13 Mart 2013''te papa olarak seçilmiş, Sistina Şapeli''nin bacasından beyaz bir duman yükseltilerek papalığı tüm dünyaya duyurulmuştur. 

Papa olmadan önceki adı Jorge Mario Bergoglio olan Franciscus, İtalya''nın Piyemonte bölgesindeki Portacomaro''dan Arjantin''e göç etmiş bir ailenin oğludur.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.