Otellerin sırrı çözüldü Havlu ve çarşafları bembeyaz yapmanın püf noktaları

Otellerin sırrı çözüldü Havlu ve çarşafları bembeyaz yapmanın püf noktaları
Otel kalitesinde temizlik ve hijyen için evinizde yapabileceğiniz bazı basit adımlar var. Ayrıca, doğal malzemelerden ürünler kullanarak sağlığınızı koruyabilirsiniz. Bu ipuçlarıyla evinizde otel konforunu yaşayabilirsiniz.

Otellerde; tatil, iş veya günübirlik gibi önemli durumlarda kalabiliyoruz. Özellikle 5 yıldızlı otellerin tercih edilmesinin nedenlerinden biri de temizlik açısından daha güvenli olması. Otel odasına girdiğiniz andan itibaren genellikle bembeyaz çarşaflar, perdeler ve havluların görüntü sizi karşılar. Peki, bu temizlik evlerde nasıl yapılabilir, havluları, çarşafları bembeyaz yapan temizlik yöntemi nedir? İşte detaylar...

derfr.jpg

Deterjan: Evinizde aynı oteldeki gibi beyazlık temizliği yapmak istiyorsanız öncelikle, yeterli bir miktarda deterjan kullanılarak temizliğe başlamalısınız.

Karbonat: Bir diğer yöntem ise bir kaşık karbonat eklemelisiniz. Bu yöntem ile çarşaf ve lekeleri baş başa bırakmış oluyorsunuz.

istikbal-3e1.png

Yumuşatıcı: Çarşaflar, havlular tüm bu işlemlerden geçti ve sonraki adım ne? Yarısı kadar yumuşatıcı eklemeniz gerekmektedir. Bu durum çamaşırlarınızın hoş kokmasını sağlar.

Beyaz Sirke: Özellikle son zamanlarda doğal temizlik yöntemleri deyince akla ilk gelen ürünlerden beyaz sirke gelmekte. Tıpkı otel odasındaki bir banyo temizliği isterseniz yalnızca beyaz sirke yeterli olacaktır. Çünkü beyaz sirke, bakteri oluşumunu engeller.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.