Öldürüyor ama zengin ediyor! Zehri altın değerinde

Öldürüyor ama zengin ediyor! Zehri altın değerinde
Dünyanın en zehirli örümceklerinden biri olan argiope lobata türünden bir örümcek Türkiye'ye giriş yaptı. Ölümlere neden olan örümceğin zehri ise tıpta altın değerinde...

Malatya'nın Kale ilçesinde dünyanın en zehirli örümceklerinden biri olduğu belirtilen "argiope lobata" türüne rastlandı.

Kale Belediye işçisi Turgut Karakuş, Salkımlı Mahallesi'nde daha önce hiç görmediği bir örümcekle karşılaştı.

orum.jpg

Durumun bildirilmesi üzerine İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mesut Cem Karaca ve veteriner ekipleri, Salkımlı Mahallesi'ne giderek, dünyanın en zehirli örümceklerinden birisi olan "argiope lobata" türünü yerinde inceledi.

ÖLÜME NEDEN OLABİLİYOR

Karaca, üzerinde farklı desenleriyle dikkat çeken argiop lobata türü örümceğin taşıdığı güçlü zehirle insan vücudundaki sinir hücrelerini öldürerek can kayıplarına neden olabileceğini söyledi.

Karaca, örümceğin kolay kolay insanlara saldırmadığını belirterek, böcekte bulunan zehirin "nörodejeneratif" hastalığında kullanıldığını, Türkiye'de iki türü olduğu bilinen, dünya genelindeyse Afrika, Asya ve Güney Avrupa'da yaşam alanı bulunan örümceğin ender rastlanan bir tür olduğunu kaydetti.

ZEHİRİ NÖRODEJERASYON HASTALIĞININ İLACI NİTELİĞİNDE

Ölümcül örümceğin zehri ise altın değerinde. Zehir Nörodejenerasyon hastalığı yani nöronların ölümü de dahil olmak üzere nöronların ilerleyen yapı veya fonksiyon kayıplarında kullanılıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.