Öğretmen atamalarında mülakat sistemi değişti! Her adaya kod isim verilecek

Öğretmen atamalarında mülakat sistemi değişti! Her adaya kod isim verilecek
Öğretmen atamalarında mülakat sistemi değişiyor. Yeni sistemin ilk örneğini Milli Eğitim Bakanlığı'nın uygulayacağı ifade edildi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, geçtiğimiz gün 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasının gerçekleştirileceğini duyurmuştu.

Bakan Tekin, sınıf öğretmenliği için 3 bin 263, özel eğitim öğretmenliği için 2 bin 499, rehberlik için 1.597, din kültürü ve ahlak bilgisi için 1.594 ve İngilizce öğretmenliği için ise 968 kişinin atanacağını açıklamıştı. Daha fazla atama bekleyen öğretmen adayları bu açıklamanın ardından hayal kırıklığına uğradı.

Picture background

Bakan Tekin, KPSS puanıyla, mülakat puanı arasında yüzde 50'şer oranında ağırlık taşıyan bir değerlendirme belirlenecek derecenin atamaya esas olacağını ifade etmiş ve "Tüm adayların haklarının korunacağı bir süreci sağlayacağız" diyerek yönetmelikteki düzenlemeleri işaret etmişti.

Bakan Tekin’in açıklamalarının ardından milyonları ilgilendiren yeni gelişme yaşandı. Kamuda mülakat sistemi sil baştan değişiyor. Atama bekleyen milyonları ilgilendiren yeni sistemin detayları da netleşti. Mülakat sistemindeki değişiklik ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından uygulanacağı açıklandı. 20 bin öğretmenin ataması bundan sonra bu şekilde yapılacak.

Picture background

HER ADAYA KOD İSİM VERİLECEK

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 20 bin öğretmenin atamasında uygulanacak yeni mülakat sisteminde adaylara önceden kod verilecek ve mülakat kim kimin olduğunu bilmeyecek. Mülakatlar yüz yüze yapılacak ve 45 dakika sürecek. Adaylar önceden bilgilendirilecekleri 14 haftalık müfredat konularından sorumlu olacaklar. Adaylar sorulara verdiği cevapları mülakat sonunda imzalayacak.

Picture background

“EN AZ 100 BİN ATAMA OLMASI GEREKİR”

27’nci ve 28’nci Dönem CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, öğretmen atamalarıyla ilgili mecliste söz alarak 20 bin değil en az 100 bin atama olması gerektiğini söyledi. Sümer mecliste yaptığı konuşmasını sosyal medya hesabı üzerinden paylaşarak tepki gösterdi.

MEB’in 20 bin öğretmenin ataması açıklamasını hatırlatan Sümer, “En az 100 bin atama beklerken bu rakam yine hayal kırıklığı yaşattı. Zincir marketlerde Bakanlıktan daha çok öğretmenin çalışıyor olması saray iktidarının büyük bir ayıbıdır” açıklamasında bulundu.

atama.jpg

20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için ön başvurular 20-31 Mayıs tarihleri arasında alınacak. Adaylar, bu tarihler arasında e-Devlet Kapısı üzerinden başvurularını tamamlayabilecekler. Sözlü sınav merkezi tercihleri de aynı tarihler arasında yapılacak. Adaylar, hangi ilde sözlü sınava gireceklerini 10 Haziran'da öğrenebilecekler.

Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesinde yayınlanan detaylı branş dağılımı ise şu şekilde;

ekran-goruntusu-2024-05-07-102415.png

ekran-goruntusu-2024-05-07-102405.png

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.