Öğrencilerine verdiği ödevle işinden oldu

Öğrencilerine verdiği ödevle işinden oldu
İsveç'te, liseli öğrencilerine "terör saldırısı planlama" ödevi veren öğretmen görevden uzaklaştırıldı.

İsveç'te bir öğretmenin verdiği ödev, İsveç'te büyük tepki çekti. Lise öğrencilerinden "varsayıma dayalı bir terör saldırısı planlama" isteyen öğretmen, eğitim yetkilileri ve polis tarafından soruşturuluyor. Öğretmen, okul yönetimi tarafından görevden uzaklaştırıldı. Okul yönetimi, öğretmeni görevden uzaklaştırdıklarını ve konuya ilişkin soruşturma başlatıldığını bildirdi.

İSVEÇ KARAR VERDİ: MOMIKA, SINIR DIŞI EDİLECEK
Iraklı Salwan Momika, İsveç Göçmenler Ofisi tarafından sınır dışı edilmek üzere. Momika, Kur'an-ı Kerim yakma eylemleriyle kamuoyunun tepkisini çekmişti. Göçmenler Ofisi Sözcüsü Jesper Tengroth, TV4 kanalında yaptığı açıklamada, Momika'nın çalışma ve oturma izninin 16 Nisan 2024'te sona ereceğini ve bu tarihten sonra ülkeyi terk etmesi gerektiğini söyledi.

Bu kararı Momika'nın yalan beyanından dolayı aldıklarını aktaran Tengroth, "Oturma ve çalışma izni için vize başvurusunda şahsın yalan beyanlarını tespit ettik ve bu nedenle sınır dışı edilmesine karar verdik. Şahsın 5 yıl süreyle de İsveç'e girmesi yasaklandı." dedi.

Momika'nın sınır dışı kararına itiraz edip davayı Göç Mahkemesi'ne götürmesi bekleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.