Öğrencilere mutlu haber! Milli Eğitim Bakanı açıkladı: o süre uzadı!

Öğrencilere mutlu haber! Milli Eğitim Bakanı açıkladı: o süre uzadı!
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarihleri verdi. Ara tatille ilgili milyonlarca öğrencinin beklediği duyuru geldi. Müfredat değişikliğiyse yolda… İşte detaylar...

Öğrencileri ilgilendiren iki önemli gelişmeyi Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin detaylarıyla açıkladı. Ara tatil ve müfredat değişiklikleriyle alakalı konuların detayları öğrencilerin yüzünü güldürecek.

Bakan Yusuf Tekin, müfredat değişikliği konusunda detayları açıklamasının yanı sıra ara tatiller konusunda da sevindirici haberi verdi. Anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise öğrencileri ile veliler ara tatil detaylarını merak ediyordu. Milli Eğitim Bakanı Tekin, net tarihleri vererek yüzleri güldürdü. Peki, ara tatilin süreleri nasıl oldu?

ARA TATİL SÜRESİ UZUN

Öğrenciler ve öğrenci velileri ara tatiller için geri sayıma başlamışken sevindirici haber Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den geldi. Bakan Tekin, ara tatilin 9 gün olacağını duyurdu.

13 Kasım 2023 Pazartesi başlayacak olan 1. dönemin ilk ara tatili, 17 Kasım 2023 Cuma günü sona erecek. Ancak hafta sonlarının da dahil edilmesiyle 9 gün tatil şeklinde yapılacak.

ogretmenss.jpg

MÜFREDATTA ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER

Bakan Yusuf Tekin, Milli Eğitim Bakanlığının müfredatında değişikliklere gidileceğinin haberini de verdi. Henüz çalışmaların sürdüğünü ifade eden Bakan Yusuf Tekin, muhtemelen aralık ayında detayları netliğe kavuşturup kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi.

Ders konularının daha yalın hale getirileceğini söyleyen Tekin, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Tüm sınıfları kapsayacak şekilde bir müfredat değişikliği için çalışıyoruz. Söz konusu değişiklikle çocuklarımıza gereksiz, düzeylerinin üstünde bir bilgi yüklemesi yapmayacağız. Derslerin tamamında sadeleşme olacak.”

MÜFREDATTAKİ AĞIRLAŞMAYA SADELİK GELİYOR

Müfredattaki ağırlığı biraz hafifletmeyi amaçladıklarını vurgulayan Bakan Tekin, "Her dersi ilgili konunun uzmanları çalışıyor. Bu çalışmalar tamamlandığında her ders için oluşturulan komisyondaki alan uzmanları gerekli değerlendirmelerde bulunacak ve bu değerlendirmeler sonucunda da değişikliğe gidilecek." ifadelerini kullandı.

Bakan Yusuf Tekin, müfredattaki bazı konuların kaldırılabileceğini de şu sözlerle açıkladı: “Girilmemesi gereken konular var. Şöyle söyleyeyim; ortaokulda neredeyse lisans düzeyinde okutulan konular mevcut.”

Bu yıl daha kapsamlı bir çalışma yaptıklarını söyleyen Bakan Yusuf Tekin, daha önce sadece küçük revizeler yapıldığını söyleyerek değişikliklerin tamamlandıktan sonra kamuoyuna bir lansmanla duyurulacağını ifade etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.