O ildeki çiftçiler yaşadı ‘Destek için anlaşma imzalandı’

O ildeki çiftçiler yaşadı ‘Destek için anlaşma imzalandı’
Çiftçilerin yüzünü güldürecek haber o ilden geldi. Proje anlaşma sağlandı.

Milyonlarca çiftçi devletten de destek alarak daha verimli üretim yapmayı hedefliyor. Maliyetlerin yüksek olması nedeniyle çiftçiler zor günler geçirse de belirli destekler sağlanmaya devam ediyor.

Çiftçilere can suyu olacak haber ise o ilden geldi. Mardin'de Dicle Kalkınma Ajansı ile Kızıltepe Ticaret Borsası arasında 25 milyonu hibe olmak üzere 30 milyon lira bütçesi olan "Mardin Hububat ve Gıda Altyapısının Geliştirilmesi Projesi" kapsamında destek verilecek.

resized-52fe7-15600202tarim1.jpg

Proje ile ilgili anlaşma sağlanırken iki kurum arasında sözleşmesi imzalandı. Kızıltepe Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Şahin ile Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Aykut Aniç tarafından imzalanan projenin toplam bütçesi 30 milyon TL olduğu belirtildi.

silaj-tarim-aa-2001487.jpg

25 MİLYON TL HİBE DESTEĞİ VERİLECEK

Ayrıca program üzerinden ajans tarafından yüzde 83 oranında 25 milyon TL hibe desteği verilecek. Üzerinde anlaşma sağlanan proje, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın “2023 Yılı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı” çerçevesinde yürütüleceği ifade edildi.

Bugüne kadar ajans tarafından en yüksek mali destek sağlanan projenin tarım sektöründe daha kaliteli ürün ve daha yüksek katma değerle satışa imkan verecek altyapıyı borsa ile harekete geçirmesi planlanıyor.

Proje ile tarımsal üretim değer zinciri geliştirilerek verimsizlikler önlenecek Öte yandan ilin tarımsal üretim katma değer seviyesinin yükseltileceği belirtiliyor.

aw146799-02.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.