O emeklilerin bayram ikramiyesi eksik yatacak ‘SGK Uzmanı İsmail Sevinç açıkladı’

O emeklilerin bayram ikramiyesi eksik yatacak ‘SGK Uzmanı İsmail Sevinç açıkladı’
SGK Uzmanı İsmail Sevinç, canlı yayında emeklilere kötü haberi verdi.

SGK Uzmanı İsmail Sevinç, canlı yayında bayram ikramiyelerindeki korkunç gerçeği açıkladı.

Milyonlarca emeklinin maaşına Ocak ayında yapılan düzenleme ile yüzde 49,25 oranın zam gerçekleştirildi. Ancak yapılan zammın ardından en düşük emekli maaşı 10 bin TL’de kalmaya devam etti. Bu noktada emeklilerde 16 bin TL olan açlık sınırının altında geçinmeye çalışıyor.

Seyyanen zam konusu konuşulsa da son dönemlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kapıyı kapatmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün akşam emeklilerin bayram ikramiyelerinin 2-5 Nisan tarihleri arasında verileceğini açıklamıştı. İkramiyeler de 2 bin TL’den 3 bin TL’ye çıkarılması da emeklilerin tepkisini çekmişti.

kademeli-emeklilik-icin-tarih-verdi-2000-sonrasi-sigortalilar-qulr.jpg

SEVİNÇ: O EMEKLİLER 3 BİN TL ALAMAYACAK

Bayram ikramiyelerinde ise bilinmeyen gerçekler de ortaya çıktı. SGK Uzmanı İsmail Sevinç, canlı yayında emeklilere kara haberi verdi. Sevinç, o emeklileri işaret ederek 3 bin TL alamayacağını söyledi. Sevinç, “İkincisi, emekli ikramiyesinde herkes 3.000 lira beklemesin. Herkes 3.000 lira alamıyor, onu da parantezinde söyleyelim. Burada 3.000 lira alamayacak olanlar dul ve Yetimler olacak. Mesela dulların bazıları 2.250 lira, Yetimler 750 lira olacak. Kısacası 3.000 TL değil. Bunların da aslında düzenlenmesi gerekiyor” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.