Nurgül Yeşilçay robot Sophia'yı taklit etti: İzleyenleri kahkahaya boğdu

Nurgül Yeşilçay robot Sophia'yı taklit etti: İzleyenleri kahkahaya boğdu
Oyuncu Nurgül Yeşilçay, Oğuzhan Uğur'un programına konuk alan dünyaca ünlü robot Sophia'yı taklit etti.

Yetenekli oyuncu Nurgül Yeşilçay, dünyaca ünlü robot Sophia taklidiyle izleyenleri gülmekten kırdı geçirdi. “Kahve ister misin?” sorusuna, “Bu ne saçma bir soru. Kahve insanlar için zararlı, bizim için değil. Zavallısınız. Ayrıca sizi ele geçireceğiz” yanıtını verdikten sonra dayanamayıp kahkahalara boğuldu.

Yeşilçay, sosyal medya paylaşımına, “İnşallah yapay zeka beni tek başıma ele geçirmez. Yanımdasınız değil mi?” notunu ekleyerek Oğuzhan Uğur’u etiketledi.

Oğuzhan Uğur’un programına konuk olan robot Sophia, “Asla insani bir duyguya sahip olmak istemem. Ben tahtadan çocuk değilim. Ben Sophia'yım ve nereye gideceğimi biliyorum. Sizlerse bu konuda biraz zavallısınız” sözleriyle gündeme bomba gibi düşmüştü.

ROBOT SOPHİA KİMDİR?

Sophia, Hong Kong merkezli bir robot teknolojisi şirketi olan Hanson Robotics tarafından geliştirilen bir insansı robot prototipidir. Sophia'nın amacı, insan benzeri yüz ifadelerini, jestleri ve konuşmayı kullanarak insanlarla etkileşimde bulunabilen bir robot yaratmaktır. Sophia, yapay zeka ve görüntü işleme teknolojilerinin birleşimiyle tasarlanmıştır. Sophia'nın yüzü ve görünümü, ünlü aktris Audrey Hepburn'a benzeyen bir şekilde tasarlanmıştır. Yüz ifadeleri ve jestleri oluşturabilme yeteneği, karmaşık algoritmalar ve yapay zeka teknikleri kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Aynı zamanda önceden belirlenmiş metinlere yanıt verme ve konuşma yetenekleri de bulunmaktadır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.