Nihat Hatipoğlu’na canlı yayında gelen soru ter döktürdü 'Utana sıkıla cevap verdi

Nihat Hatipoğlu’na canlı yayında gelen soru ter döktürdü 'Utana sıkıla cevap verdi
Her ramazan ayında, iftar ve sahur programları yapan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, son programında karşısına gelen soruya “Özür dileyerek söylüyorum” diyerek cevap verdi.

Her yıl ramazan ayının sahur ve iftar saatlerinde ekran başına gelen ve dini soruları yanıtlayan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, bu defa utana sıkıla cevap verdiği bir soruyla karşılaştı.

Hatipoğlu’nun bu yıl ekrana gelen programında ilginç sorular birbiri ardına geldi. Yapay zeka sorularından oruç kurallarına kadar akla gelebilecek her türlü soruyu yönelten vatandaşa özenle cevap veren Hatipoğlu, bu defa karşısına gelen soruyla ilgili cevabını “Özür dileyerek söylüyorum…” sözlerini söyleyerek verdi.

nihathatipoglu-2.jpg

HANIMLARIN ÇOK SORDUĞU SORU”

Son yayında Hatipoğlu, regl sorusunu cevapladı. “Hanımların çok sorduğu bir soru var, onu sizinle paylaşmak istiyorum” diyen ünlü ilahiyatçı, ‘özel durumlarda kadınlar ne yapmalı?’ sorusunu açıkladı.

Özel durum regl yani regl günleri 3 günden az olursa özür kanıdır istihaze dediğimiz özür kanıdır yani ibadet yapabilir.

Kadınların özel durumu yani regl günlerinden bahseden Hatipoğlu, 3 günden az olan reglin özür kanı olarak değerlendirildiğini yani ibadetlerin yapılabileceğini vurguladı. Sözlerinin devamında “Özür dileyerek söylüyorum” diyen Hatipoğlu, “Kadınların aybaşı adeti devam ederse 10 günden fazla olan şey özür kanıdır, namaz tutar, oruç tutar ibadetini yapar. 3 gün ve 10 gün arasındaki akıntılar adet kanıdır" şeklinde devam etti.

nihat-hatipoglu.webp

EŞİYLE YAKINLAŞMA KONUSUNA DEĞİNDİ

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu kadınların özel hallerinde namaz kılamayacaklarını, dinen affedildiğini açıkladı. Öte yandan bu süreçte eşleriyle kadınların yakınlaşmalarının da haram olduğunun altını çizdi. Ünlü ilahiyatçı, yine “Özür dileyerek söylüyorum” diye başladığı sözlerini adet halinde olan bir kadının eşiyle yakınlaşmasının haram olduğunu ve kadının regl olduysa bunu mutlaka eşiyle paylaşması gerektiğini söyleyerek sürdürdü.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.