NASA'nın yeni adımı: Ay'a iPad gönderecek

NASA'nın yeni adımı: Ay'a iPad gönderecek
NASA, Ay’daki keşiflerini gerçekleştirmek için yeni bir adım atıyor. iPad’i test için Ay’a göndermeyi planladığını açıklayan NASA, uzay aracıyla ilgili bilgileri daha hızlı gerçekleştireceğine inanıyor.

Ay ile ilgili ulaşılmayan gerçeklere ulaşmak için her seferinde yeni bir şey ortaya koymaya çalışan NASA, bu sefer de uzaya iPad gönderecek.

ShiftDelete’nin haberine göre; Önümüzdeki aylarda NASA, 1970’ten Apollo programının sona ermesinden bu yana gerçekleşmeyen hedefini gerçekleştiriyor. Bu devasa projenin gerçekleşmesini beklerken uzay ajansı, ilk test aşamasını gerçekleştirecek. İlk aşama olması nedeniyle bu testte roketin içinde insan olmayacak.

Son haberlere göre NASA, iPad’i test için Ay’a göndermeyi planlıyor. NASA’nın fırlatma sisteminde iPad’e yer vermesinin nedeni ise Amazon Alexa sesli asistanıyla ilgili testlerin Orion uzay aracı içinde gerçekleştiriliyor olmasından kaynaklanıyor. Böylece sesli komutların, uzay aracıyla ilgili bilgileri daha hızlı ileteceği iddia ediliyor.

Lockheed Martin ve NASA arasındaki bu iş birliğiyle oluşan bu sistem, ‘Callisto‘ olarak yer alıyor. Bu sayede Orion konsolunun orta kısmında özelleştirilen bir donanım ve tablet olacak. Ayrıca WebEx video konferans hizmeti, kontrol merkezinden video ve ses yayınlamak için de Alexa’yı tercih edecek.

Uzay ajansı, yeni sistemle birlikte Alexa ile mekânsal bir sohbet gerçekleştirmeyi amaçlıyor. Artemis 1’in Ay’a geri dönmek için tüm teknolojiye sahip olduğu söylense de yeni sistem pek çok kişiye ilginç geliyor. Ayrıca NASA’nın Johnson Uzay Merkezi’ndeki Orion programının müdür yardımcı Howard Hu, yeni sistemle ilgili açıklama yaptı. “Astronotların uçuş durumu ve uzay aracı yönü, su kaynağı seviyesi veya pil voltajı durumu gibi telemetri hakkında basit sesli komutlarla bilgi alabilecekleri bir gelecek hayal edebiliyor.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.