Naci Görür kurtulma şansları yok diyerek o 2 ili açıkladı

Naci Görür kurtulma şansları yok diyerek o 2 ili açıkladı
Prof. Dr. Naci Görür'den çarpıcı açıklama geldi. Görür iki bölgeyi işaret ederek kurtulma şansları yok tam riskin altında ifadelerini kullandı.

TV100 kanalında yayınlanan Candaş Tolga Işık'ın moderatörlüğünde gerçekleşen "Az Önce Konuştum" programına katılan jeolog Prof. Dr. Naci Görür, deprem risklerine dair önemli uyarılarda bulundu. Görür, özellikle Gemlik ve Tunceli bölgelerinin durumuna dikkat çekti.

Gemlik'e ilişkin olarak, Görür, bölgenin Kuzey Anadolu fayının güney kolu üzerinde yer aldığını ve deniz kumuyla dolu olduğunu belirtti. Bu durumun Gemlik'in deprem riskini artırdığını ve bölgenin taşınması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Gemlik'in taşınmasıyla ilgili bir yasa çıkartıldığını ancak daha sonra siyasi nedenlerle bu sürecin askıya alındığını ifade etti.

Tunceli'ye de değinen Görür, bölgede büyük bir deprem riskinin olduğunu ve Tunceli'nin tam bir risk altında olduğunu belirtti. Görür, bu bölgelerdeki riskin ciddiyetinin farkında olunması gerektiğini ve gerekli önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı. Görür'ün bu açıklamaları, izleyiciler arasında ciddi endişelere neden oldu ve deprem riski olan bölgelerde alınması gereken önlemlerin önemini bir kez daha gündeme getirdi.

KURTULMA ŞANSI YOK

ekran-goruntusu-2024-04-15-143734.png

Jeolog Prof. Dr. Naci Görür, Gemlik ve Tunceli bölgelerinin deprem riskine dair önemli uyarılarda bulundu. Gemlik'in Kuzey Anadolu fayının güney kolunun üzerinde olduğunu ve alüvyon dolgusuyla kaplı olduğunu belirten Görür, bu durumun Gemlik'in deprem riskini artırdığını vurguladı. Bölgenin taşınması gerektiğini ifade eden Görür, burada tek katlı ve zayıf yapıların olmasının bir bakıma koruyucu bir faktör olduğunu ancak bu durumun rant beklentileriyle değişebileceğini dile getirdi. Gemlik'in güney kolunun deprem üretmesi durumunda bölgenin ciddi zarar göreceğini belirten Görür, bu nedenle bölgenin daha sağlam yerlere taşınması gerektiğini vurguladı.

TAM RİSKİN ALTINDA

Tunceli'ye de değinen Görür, bölgede 7'nin üzerinde bir deprem riskinin olduğunu söyledi. Tunceli'nin diğer önemli şehirler gibi tam bir risk altında olduğunu vurgulayan Görür, bu nedenle bölgenin depreme hazırlıklı olması gerektiğini ifade etti. Hatay, Kahramanmaraş ve Elazığ gibi Tunceli'nin de ciddi bir tehdit altında olduğunu belirten Görür, bu nedenle Tunceli'ye gerekli önemin verilmesi gerektiğini vurguladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.