Murat Kurum 'Barınaklarda tedavi işlemleri yapılacak'

Murat Kurum 'Barınaklarda tedavi işlemleri yapılacak'
AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, "39 ilçede oluşturacağımız hayvan barınaklarında kısırlaştırma işlemleri ve tedavileri yapacağız" dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Rami Kütüphanesi’nde gerçekleşen Türkiye Gençlik STK’ları Platformu sahur programında, gençlerin sorularını yanıtladı. Kurum, "39 ilçede oluşturacağımız hayvan barınaklarıyla, iki yakaya kuracağımız 100 bin sokak hayvan kapasiteli bakım merkezlerinde kısırlaştırma işlemlerini, tedavilerini yapacağız" dedi.

Programda konuşan Murat Kurum, İstanbul'un geleceği için gençlerle birlikte adım atacaklarını söyleyerek, "Türkiye gençliğinin, tüm sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğunu bir platform. Bu anlamda çok kıymetli ve değerli. Gençler bizim hem bugünümüz hem de yarınımız. Sizlerle birlikte karar alacağımız, sizlerle birlikte uygulayacağımız, hayallerimizi gerçekleştireceğimiz bir sürece gidiyoruz. Bu şehri bir emanet olarak görüp, bu emanete gözümüz gibi bakacak, gençlerimizle birlikte Gazi Mustafa Kemal'in hayal ettiği o muasır medeniyetler seviyesini yakalayacak, bu şehrin sevdalısı liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın o sevdasını yeniden burada ehil ellere teslim etmek suretiyle kutlu bir yolculuğa çıkmayı sabırsızlıkla bekliyoruz." diye konuştu.

"DEPREMLE MÜCADELE ETMEK BİR ZORUNLULUK, BEKA MESELESİ"

aw168520-04-001.jpg

İstanbul'da beklenen olası depreme yönelik yapılacak çalışmalarla ilgili bir öğrenci, "Yüzyılın felaketi olarak adlandırdığımız bir deprem felaketi yaşadık. Sizin başkanlık döneminde bu husus hakkında atacağınız adımlar nelerdir?" diye sordu. Beklenen büyük İstanbul depremine karşı hazırladığı projeleri aktaran Murat Kurum, "Biz depremlerle anılan bir ülke olmak, acılarıyla anılan ülke olmak istemiyoruz. Depremle mücadele etmek zorundayız. Bir tercih değil, zorunluluk. Önce bunu anlamalıyız. Bu bir milli güvenlik, beka meselesi. Allah göstermesin, İstanbul'da yaşayacağımız bir depremde ülkenin bağımsızlığını sorgulayabiliriz. Çok net söylüyorum, bu kadar önemli bir iş. Bugün İstanbul bu ülkenin lokomotif şehri. Bu ülkenin istihdamının, ticaretinin neredeyse yarısı Marmara Bölgesi'nde. Buradaki risk ülkemiz adına çok büyük bir kayıptır. Bunun için de tedbir almak zorundayız. Bunu bilim insanları söylüyor. Diyorlar ki; İstanbul'la ilgili olası afetlere ilişkin kentsel dönüşümü yapmak zorundayız." dedi.

"650 BİN KONUTUMUZU EL ELE VERECEĞİZ VE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ"

aw168520-05-001.jpg

Kentsel dönüşüm çalışmalarına değinen Kurum, "Nasıl 81 ilde çalıştıysak, İstanbul'da bugüne kadar 800 bin konutun dönüşümünü yaptıysak, Türkiye'de 2 milyon 200 bin, İstanbul'da 173 bin konutun dönüşümü nasıl devam ediyorsa, 1 Nisan sabahı da önceliğimiz İstanbul'un deprem korkusunu gidermek olacak. 650 bin konutumuzu el ele vereceğiz ve dönüştüreceğiz. Elimizi, gövdemizi taşın altına koyacağız. İstiyoruz ki; ailelerimiz yastığa başını koyduğunda güvenle uyusun. Ben o koltukta oturuyorsam bunu yapmak zorundayım. '5 yılda 115 bin konut dönüştüreceğiz' deyip, 5 bin konut dönüştüremeyenlerden olmayacağız. Sözümüzü tutacağız, nasıl afetlerde milletimizle el ele verip sözlerimizi tuttuysak şimdi İstanbul için bu sözlerimizi tutacağız. İstanbul'un 39 ilçesinde bu çalışmalarımızı yapacağız. Bu mücadeleyi birlikte vermek zorundayız. Deprem algıyla yürütülmez, deprem bahane siyasetiyle yürütülmez" şeklinde konuştu.

"İLK 5 YILDA METRO HATTI UZUNLUĞU 650 KİLOMETRE OLACAK, 122 KİLOMETRE DE TÜNEL AÇILACAK"

ekran-goruntusu-2024-03-23-150221.png

İstanbul trafiği ve ulaşımla alakalı soruya cevaben İstanbul'a yeni metro hatlarının ve tünellerin yapılacağını söyleyen Murat Kurum, "İstanbul'da ulaşımla alakalı, mevcut 370 kilometre metro hattını ilk 5 yılda 650 kilometreye çıkaracağız. Halkalı-Marmaray Hattı 2024'ün ilk çeyreğinde açılacak. İlk etabını geçtiğimiz günlerde Arnavutköy-İstanbul Havalimanı kısmını açtık. 2014'ün ilk çeyreğinde Ulaştırma Bakanı'mız açacak. O hattı Marmaray'a bağlayacağız. Sizler de oradan Boğaz'ın altından Anadolu Yakası'na kadar ulaşımınızı kesintisiz sağlayabileceksiniz. İstanbul'un geneli için metro hattını artırarak bu sorunu çözebiliriz. İki yakaya 122 kilometre tünel yapacağız. Motosiklet, bisiklet yolları yapacağız. Bisiklet yolunu önce 1000 kilometreye, ardından 1500 kilometreye çıkartacağız.

ekran-goruntusu-2024-03-23-150202.png

Metrobüsü Sivilri'ye kadar uzatıp, 250 bin araçlık otoparkla birlikte 'park et-devam et' sistemini İstanbul'a kazandıracağız. Bu işler çalışarak oluyor. Okuyan öğrencilerimiz için külfet olmayan bir İstanbul istiyoruz. Kendilerini huzur ve mutluluk içerisinde, yaşamın her anından tat almalarını istiyoruz. Onları düşünen bir ağabeyleri, bir büyüğü olsun istiyoruz. Ben o metrobüslerin durmasına, kuyruklara çok üzülüyorum. İstanbul'a yakışmıyor. 21. Yüzyılın İstanbul'unda bu manzaralar içimizi acıtıyor. Bunu çözmek için de çalışmanız lazım. İstanbul'un kaynağını İstanbul'a harcamanız lazım. İstanbul'un kaynağı her şeye yeter.

ekran-goruntusu-2024-03-23-150217.png

Bu Rami Kütüphanesi'nden 39 ilçede olsa kötü mü? Gençlerimiz burada ders çalışsa, güvenle vakit geçirse kötü mü? Ama bakıyorsunuz böyle bir irade koymamışlar. Devletimiz İstanbul'a yapılması gereken her şeyi yapıyor. Ulaştırma Bakanlığı bu süreçte 5 kat fazla metro açmış. Herkes ulaşmak istediği yere ulaşsın, güzelliklerden istifade etsin. Tarihi yarımadaya gidip gezmeye gitseniz bir gününüz yok olur. Herkesin ulaşabildiği, dakikasında metrosuna, metrobüsüne bindiği, ne kadar sürede o seyahati yapabileceğini bilsin istiyoruz" sözlerine yer verdi.

"39 İLÇEYE YAPILACAK BARINAKLARDA KISIRLAŞTIRMA VE TEDAVİ İŞLEMLERİ YAPILACAK"

ekran-goruntusu-2024-03-23-150207.png

Bir öğrencinin sahipsiz sokak köpekleriyle ilgili sorduğu soruyu cevaplayan Kurum, şöyle yanıt verdi: "Sokak hayvanları kısmı da İstanbul'un çektiği en önemli problemlerden bir tanesi. Biz istiyoruz ki huzur ve güven gelsin. Bir gazeteci soruyor; 'nasıl gelecek?' Huzur ve güven, sokaktaki insanların sahipsiz hayvanlarla ilgili endişesini gidermekle gelecek, deprem güvenliğini o şehre kazandırmakla, trafik çilesini bitirmekle gelecek. Sokak hayvanlarıyla ilgili biz işi kontrol altına almak zorundayız. Alamazsak 1-2 sene sonra konuya müdahale etmekte de yetersiz kalacağız.

ekran-goruntusu-2024-03-23-150213.png

Aşılama sürecini tamamlamamız gerekiyor. Aşılamayı yapıp, 39 ilçede oluşturacağımız hayvan barınaklarıyla, iki yakaya kuracağımız 100 bin sokak hayvan kapasiteli bakım merkezlerinde kısırlaştırma işlemlerini, tedavilerini yapacağız. Sokakta huzur olsun, annelerimiz, yavrularımız huzur içerisinde evlerine, işlerine gitsin istiyoruz. Bunun için de dert sahibi olmak lazım. 1 Nisan'dan itibaren bu projeyi hayata geçireceğiz ve İstanbul'da huzuru, güveni tesis edeceğiz." dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.