Murat Kurum 5 yılda 650 bin konut yapılacağını açıkladı 'İstanbul'da riskli yapı kalmayacak'

Murat Kurum 5 yılda 650 bin konut yapılacağını açıkladı 'İstanbul'da riskli yapı kalmayacak'
AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, 'Risksiz İstanbul' sloganıyla toplantı gerçekleştirerek projelerini açıkladı.

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, 'Risksiz İstanbul' sloganıyla düzenlenen toplantıda konuşma gerçekleştirdi. Murat Kurum, toplantıda 5 yıl boyunca deprem felaketine karşı 6 temel başlıkta projelerini anlattı. Kurum, Yeni sosyal konutlar inşa edeceklerini belirtirken, “İstanbul’da 39 ilçede yatay mimariyle 5 yılda 6 bin konut yapacağız” dedi.

KURUM: “AMACIMIZ STRESSİZ İSTANBUL’DA YAŞATMAK”

Murat Kurum, İstanbul'u Türkiye Yüzyılı'nın öncü şehri yapacaklarının altını çizdi. Kurum, CHP’li İBB yönetimini her alanda başarısız olduklarını aktardı Kurum, “İstanbullular bu başarısız yılların ardından artık çaresiz değil. Kimle konuşsak İstanbul'daki sistem eksikliğini söylüyor. İstanbul'un sorunlarını çözerken merkeze insanı alan yeni anlayış sunuyoruz. İstanbul gündelik, keyfi kararlarla yönetilemez. Bu İstanbul'u çözümsüzlüğe mahkum eder. Amacımız sizleri stressiz İstanbul'da yaşatmak” söyleminde bulundu.

murat-kurum-1.jpg

“MEVCUT İBB YÖNETİMİ VAATLER İLE VATANDAŞLARI KANDIRDI”

Olası İstanbul depremini bir milli güvenlik sorunu olacağını aktaran Kurum, bu konuda İBB yönetiminin bir adım atmadığını belirtti. Kurum, “Böyle acil bir konuda CHP'li yönetim tek bir olumlu adım atmadı. İstanbul'u dönüşüm vaatleri ile kandırdılar. Aynı planı 3 kez yayınladılar. İstanbul'un aklı ile alay etiler. Yavrularımızın geleceğine ihanet ettiler. Yarı planlı belediyecilik yapanlardan başka bir şey beklenmezdi” ifadelerini kullandı.

“5 YILDA 365 BİN KONUT YAPACAĞIZ”

Bu sorunlar için yola çıktıklarını vurgulayan Kurum, “Cumhur ittifakı ile annelerimizin yavrularımızın umutlarını bola çıkarmayacağız. Risksiz İstanbul için projelerimizi 6 temel başlıkta gerçekleştireceğiz. Yeni sosyal konutlar inşa edip kent meydanlarımızı ve tarihi değerlerimizi ihya edeceğiz. Burada sanayi alanlarımızı dönüştürecek ve iklim değişikliği ile mücadeleyi yapacağız. İstanbul’da 39 ilçede yatay mimariyle 5 yılda 6 bin konut yapacağız.” dedi.

murat-kurum-22.jpg

“5 YIL BOYUNCA 365 BİN YENİ YUVAYI VATANDAŞLARA TESLİM ETTİK”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı döneminde 365 bin yeni yuvayı vatandaşlara teslim ettiğini söyleyen Kurum, “Kastamonu'daki Bartın'daki Rize'deki sellerdeki insanımızla beraber olduk. Tarihin en büyük yangınlarda, Elazığ, Malatya'daki depremlerde 46 bin konutu milletimiz ile el ele vererek inşa ettik. İzmir'de el ele verdik, en büyük dönüşümü biz gerçekleştirdik. Asrın felaketindeki acıları en yakından görmüş biri olarak bir yıl önce hüznü şimdi de huzuru birlikte yaşadık. 3 ay geçmeden 180 bin konutla başladığımız yeniden ihya süreci sonuca hızla ilerliyor” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.