Muayene ücretine dev zam geliyor 'Araç sahiplerini yıkan haber'

Muayene ücretine dev zam geliyor 'Araç sahiplerini yıkan haber'
Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, 2024 yılında araç muayene ücretlerine gelecek zam oranını açıkladı.

2024 asgari ücretin açıklanmasına sayılı günler kaldı. Yeni yıl, yeni asgari ücret ve bunların hemen peşinden gelen yeni zamlar...

Birçok ürüne asgari ücretle beraber zam gelirken bir haber de araç muayene ücretlerine yapılacak olan zamlardan geldi.

ORAN VEREREK AÇIKLADI

Bingöl, gelecek zam oranını yüzde 58,46 olarak belirleyerek araç muayene ücretinin 1.149,50 liradan 1.821,66 liraya yükseleceğini açıkladı. Araç sahipleri, muayene ücretlerindeki olası artışı merakla bekliyor.

9f80d6b6d754d17a1b150247dc31126659fbe54a.jpeg

MUAYENE YAPTIRMAK İÇİN BU ŞART

TÜVTÜRK, trafik kaydı bulunan ve sayıları 25 milyon olarak ifade edilen araç sahipleri için yeni bir uygulamayı hayata geçirdiğini açıkladı.

Artık TÜVTÜRK istasyonları, randevusuz araç muayenesi yapmayacak. Bu, araç sahiplerinin muayene süreçlerini daha düzenli hale getirmeyi hedeflediğini duyurdu.

1509544450-tuvturk-muayene-1068x712.jpg

RANDEVU NASIL ALINACAK?

Araç sahipleri, TÜVTÜRK’ün resmi internet sitesini ziyaret ederek, gezici istasyonların bulunduğu il ve ilçeleri öğrenebilir ve randevu alabilecekleri tarihleri kontrol edebilirler. Bu yeni uygulama ile birlikte, trafikteki araçların daha güvenli ve çevreye uyumlu bir şekilde seyretmesi hedefleniyor.

Buna ek olarak, araç sahiplerinin muayene sürecinde yaşadığı sıkıntılar da büyük ölçüde azalmış olacak. Gelecekte de benzer uygulamaların yaygınlaşması, trafik güvenliği ve çevre koruma açısından büyük bir adım olacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.