Araç sahipleri dikkat! TÜVTÜRK'ten önemli muayene duyurusu geldi

Araç sahipleri dikkat! TÜVTÜRK'ten önemli muayene duyurusu geldi
Trafikteki sayısız araç sahibini doğrudan etkileyen bir karar alındı. Araç sahipleri için artık bu işlemi gerçekleştirmek zorunlu hale getirildi.

TÜVTÜRK tarafından 25 milyon kayıtlı araç sahibini ilgilendiren duyuru geldi. İşte araç sahiplerinin mutlaka bilmesi gereken uygulama hakkında detaylar…

Bundan sonra TÜVTÜRK istasyonlarının araç muayenelerini gerçekleştirebilmeleri için randevu alınması zorunlu olacak, randevu almayan kapıdan dönecek.

Araç sahipleri önce randevularını alacaklar ve randevusuz araç muayenesi mümkün olmayacak. Bu sayede araç sahiplerinin muayene süreçleri daha düzenli bir şekilde ilerleyebilecek.

ARAÇ MUAYENESİ RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Randevu şartının duyurulmasından sonra konuya ilişkin merak da arttı. Araç sahipleri randevularını TÜVTÜRK’ün resmi internet sitesinden alabilecekler. Ayrıca sitede gezici istasyonların yer aldığı il ve ilçeleri öğrenebilir, tarih kontrolü de gerçekleştirebilirler.

Trafik güvenliği ve çevreye uyum için önemli adımlardan biri olan uygulamanın araç muayenesi sürecinde yaşanan sorunları ortadan kaldıracağı öngörülüyor.

araccc.jpg

YOĞUNLUĞU AZALTACAK

Araç sahipleri daha önce randevusuz bir şekilde araç muayene istasyonlarına giderek işlemleri halledebiliyordu. Ancak bu karardan sonra TÜVTÜRK, randevusu bulunmayan araçları kapıdan çeviriyor. Hiçbir şekilde randevusuz araç muayenesi yapılmıyor.

Alınan randevularla araç sahipleri belirlenen tarihlerde güvenli bir şekilde yolculuk yapabilmek için araç muayenelerini yaptırabilirler.

Araç sahiplerinin yoğunluk yaşamaması için hizmet veren TÜVTÜRK gezici istasyonları, yoğunluğu azaltarak muayenelere bir düzen getirmeyi amaçlıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.