‘Miras kavgası alevleniyor’ Şeyh öldü Menzil tarikatı karıştı

‘Miras kavgası alevleniyor’ Şeyh öldü Menzil tarikatı karıştı
Menzil tarikatını birlikte yöneteceğini söyleyen üç kardeş arasındaki miras kavgası daha da alevlendi.

Menzil cemaatinin Şeyhi Abdulbaki Elhüseyni’nin kısa süre önce ölümüyle, üç kardeş arasında başlayan miras kavgası daha da alevlendi.

Abdulbaki Elhüseyni, 12 Temmuz tarihinde ölmesi ile cemaatin başına üç oğlu geçti ve Elhüseyni’nin oğulları ‘eş şeyhlik’ adı verilen yeni bir sistem kullanarak cemaati beraber yöneteceklerini söylediler. Ancak milyarlarca liralık bir sermayeye sahip olan cemmatte, kardeşler arasında, miras kavgası başladı.

240278.webp

Son gelişmelere göre, Adıyaman’ın Kahta ilçesindeki Menzil Köyünde Muhammed Fettah ve Muhammed Mubarek Elhüseyni müritleri, Muhammed Saki Elhüseyni’nin müritlerini attı.

Muhammed Saki Elhüseyni’nin müritleri bir bilgilendirme notunda, çocukların bulunduğu medreseyi, Muhammed Fettah ve Muhammed Mubarek Elhüseyni taraftarlarının boşattığı anlatıldı.

menzil.jpg

Söz konusu notta, "Mektep evim - gençlik merkezi binasının içindeki masa, sandalye, halı gibi tüm eşyalar Sultan Şeyh Seyyid Muhammed Saki hazretlerinin rızası olmadan boşaltıldı. Bunun da öncesinde eşya taşıtmak için köydeki sofilere ‘hizmet’ adı altında duyuru yapıldı. Muhammed Saki hazretlerinin bilgisi olmadan resmi karar çıkartıldı ve 2 Ocak 21.00 sularında kurum kapattırıldı.” İfadeleri kullanıldı.

145925d2-0qerqtpblxylb773erq2yh-1.jpeg

4 gün boyunca gençlik merkezi binasına gelip Muhammed Saki’ye bağlı olan hocaların azarlandığı söylenen aynı notta, binanın kapatıldığı da yazılı.

Söz konusu notta, Muhammed Saki’nin kısa zamanda eğitim için bir farklı bir alan belirleyeceğinin sözünü verdiği belirtildi.

cemaat-deyip-gecmeyin-menzilin-paralel-duzeni.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.