Ev sahibi olanlar dikkat Bu rakamı geçen herkes ödeyecek

Ev sahibi olanlar dikkat Bu rakamı geçen herkes ödeyecek
Gelir vergisi kapsamındaki çok sayıda mükellefin faydalandığı istisna ve indirim tutarları yeniden değerleme oranında artırıldı. Ev sahibi olan milyonlarca kişinin de kira geliri belli bir miktarı aşıyor ise vergi ödemesi gerekecek.

Gelir İdaresi Başkanlığı, konut kiralarından elde edilen gelirlerin 2024 yılı için vergi istisna rakamlarını açıkladı. Eğer yıl toplamında 33 bin liranın üzerinde bir kira geliri sağlıyorsanız vergiye tabi olacaksınız. 33 bin liranın altında gelir elde eden ev sahipleri ise vergiden muaf olabiliyor.

Konutlardan alınan kira tutarları aynı zamanda ev sahibinin ödeyeceği gelir vergisini de belirliyor. Birçok ev sahibi kiracısı ile anlaşarak kira tutarını düşük göstermek yolu ile vergiden muaf oluyor. Eğer bir ev sahibi yıl boyunca elde ettiği kira geliri 33 bin liranın altında ise vergi ödemekten kurtuluyor.

Ev sahiplerinin ayrıca yıldan yıla konutlarının değerlenmesi nedeni ile de değer artışı vergisi ödemesi gerekiyor.

Gelir İdaresi Başkanlığı yaptığı açıklama ile 2024'te uygulanacak olan ev vergilerinin detaylarını duyurdu. 2024 yılı vergi muafiyetlerindeki tüm rakamlar değişti.

2023 yılında kira gelirlerindeki 21 bin lira olan istisna tutarı 33 bin liraya çıkarıldı. Değer artış kazançlarındaki 55 bin lira istisna tutarı ise bu yıl 87 bin lira oldu. Arazi tarla gelirlerindeki 129 bin lira istisna tutarı da 200 bin yükseldi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.