Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiriyor 'O araziler hakkında flaş karar'

Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiriyor 'O araziler hakkında flaş karar'
Bakanlık o araziler için harekete geçiyor. Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiren karar verildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, tarım arazileri için düğmeye bastı.

Arazilerin daha verimli kullanılması ve kullanılamayan arazilerin de üretime kazandırılması amacıyla yeni bir yol haritası oluşturuldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tarım arazisi yönetimi kapsamında arazi toplulaştırma, büyük tarımsal ovaların korunması, arazi kullanım planlaması ve yönetimi, işlenmeyen tarım arazilerinin üretime kazandırılması, arazi edindirme, değerleme ve dağıtım, tarımsal çevreyi ve doğal kaynakları koruma çalışmaları yürütülmeye devam ediyor.

1436277.jpg

O ARAZİLER KİRALANACAK

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu'nda yapılan değişiklikle hisselilik, mülkiyet ihtilafı, göç gibi gerekçelerle üst üste iki yıl işlenmeyen tarım arazilerinin ekonomiye kazandırılması amacıyla ve kira bedellerinin maliklere ödenmesi koşuluyla Bakanlık eliyle tarımsal üretim amaçlı kiralanması sağlanacak.

Buna göre, 2024 ve 2025 üretim yıllarında işlenmeyen tarım arazileri tespit edilecek ve 2025'in son çeyreğinde ilk kiralama yapılacak.

tarim-arazileri-miras-yoluyla-bolunemeyecek-kapak.jpg

Topraksız veya az topraklı çiftçilerin, yeter gelirli tarımsal aile işletmeleri kurabilecek şekilde hazine arazileriyle topraklandırılması çalışmaları kapsamında 2023'e kadar 16 bin 670 çiftçi ailesine 1 milyon 69 bin dekar hazine arazisi dağıtıldı.

2020'den bugüne kadar Türkiye genelinde dağıtılan arazi ve arsa bedeli ile kira gelirleri kapsamında toplam 341,3 milyon lira tahsilat yapıldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.