Milyonlarca memuru ilgilendiriyor: Yetkili isimden maaş zammına ilişkin dikkat çeken açıklama

Milyonlarca memuru ilgilendiriyor: Yetkili isimden maaş zammına ilişkin dikkat çeken açıklama
Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Mesut Öner, temmuz ayında yapılması beklenen maaş zamlarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'na katılan Mesut Öner, toplantıda gündeme dair değerlendirmelerde bulunurken, temmuz ayında memur maaşlarına yapılması beklenen zamma ilişkin açıklamalara yer verdi.

Memur maaşlarının 22 bin TL'ye çıkarılmasının öncelikli gündemleri olduğunu ifade eden Öner, bu konuyu her platformda dile getirdiğini ve acilen bir adım atılması gerektiğini belirtti.

Mesut Öner'in açıklamaları şöyle:

“Haklı ve kararlı talebimiz görüldü. En düşük kamu görevlisi maaşı/ücreti Temmuz ayında net 22 bin TL olacak ama yapılacak artışın nasıl olacağına yönelik hem kamu görevlilerinin hem de emeklilerinin tereddütleri devam etmektedir. Düzenleme, gerek yüzdelik gerek seyyanen olmak üzere, adil olmalı, açılan makası daraltmalı, bozulan hiyerarşik yapıyı onarmalı, toplu sözleşme masasının yükünü artırmamalıdır. Daha büyük sorunlara yol açmamak için kesinlikle sosyal diyalog artırılmalı, toplu sözleşme kültürüne ağırlık verilmelidir.”

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.