Prim günü eksik olanlar dikkat 'Milyonlarca kişiye emeklilik fırsatı'

Prim günü eksik olanlar dikkat 'Milyonlarca kişiye emeklilik fırsatı'
Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) yapılan son açıklamalara göre o gruba erken emeklilik fırsatı geldi.

Prim günü eksikliği nedeniyle emeklilik fırsatını kaçıranlar için açıklama SGK'dan geldi. Yeni emeklilik düzenlemesiyle eksik primi olanlara erken emeklilik fırsatını yakalayacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan düzenlemeyle o tarihten itibaren sigorta başlangıcı başlayan EYT'liler emeklilik elde edecek. Peki bu emeklilik şartları nelerdir. Kimleri kapsıyor?
Eksik prim günü bulunan 3.6 milyon kişiye erken emeklilik fırsatı geliyor.

f5-haber-lwfa-cover.jpg8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişlileri kapsayan EYT düzenlemesi Mart ayında yürürlüğe girmişti. Yeni düzenleme kapsamında Bağ-Kur'lular 9 bin prim günü sayısı ile emeklilik hakkı elde ederken SSK'lılarda 7 bin 200 gün olmuştu. Bu düzenlemeyle birçok Bağ-Kur'lu eksik prim sebebiyle emeklilik elde edememişti.

Ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yaptığı düzenleme akabinde bu mağduriyetlerin giderilmesi amaçlanıyor.

turkish-lira.jpgBAĞ-KUR'LULARA PRİM İNDİRİMİ

Prim indirimi için harekete geçildi ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yasa teklifi hazırlanarak torba yasaya eklendi. Prim indirimi sayesinde bağ-kurlular 5 yıl erken emeklilik yakalayacak 3.6 milyon Bağ-Kur'lunun yararlanması beklenen yeni prim indirimi kapsamında 1800 günlük bir indirim uygulanacak. Yani SSK ve bağ-kur primleri birbirine eşitlenecek.

MECLİS GÜNDEMİNDE

Bağ-kurlulara prim indirim haberini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz haftalarda duyurmuştu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan teklif torba yasa beraberinde TBMM genel kuruluna sunuldu. TBMM'de yapılacak oylama ile Bağ-Kur'lulara prim indiriminin hayata geçmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada bağ-kurlulara prim indirimi düzenlemesinin yılbaşından önce yürürlüğe girmesi beklendiği söylenmişti.

para-emekli-tl-maas-3-qosv-cover.jpgİŞTE PRİM İNDİRİM ŞARTLARI

Peki prim indirimi kimleri kapsayacak soru işareti Bağ-Kur'lulara prim indirimi uygulamasında şartlar ve detayları belli oldu. 10 ve altı çalışanı olan küçük esnaf prim indiriminden yararlanabilecek nokta yani Bağ-Kur'lulara prim indirimi düzenlemesi sadece küçük esnafı kapsayacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.