Milyonlarca emekli ve çalışanın maaşlarına ek zam geliyor 'Ünlü ekonomist bombayı patlattı'

Milyonlarca emekli ve çalışanın maaşlarına ek zam geliyor 'Ünlü ekonomist bombayı patlattı'
Ünlü ekonomist, milyonlarca vatandaşı ilgilendirecek olan ek zam haberini tarih vererek açıkladı.

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, ‘kesin’ diyerek ek zam haberini açıkladı.

Milyonlarca asgari ücretliye yüzde 49 oranında bir maaş zammı yapılarak 17 bin 2 TL olarak belirlenmişti. Asgari ücretin belirlenmesinin ardından gözler emekli ve memur zammına çevrildi. Bu noktada son 6 aylık enflasyon verilerinde emekliye yüzde 37,57 memura da yüzde 49 civarında bir zam yapılacağı hesaplanmıştı.

Emekli ve memur maaşları bu hafta içerisinde belli olması bekleniyor. Fakat emekliler yüzde 37,57 oranından hoşnut değil. Nedenini ise maaşların açlık sınırının altında kalmasını gösteriyor. Bu noktada çoğu SGK uzmanı maaşların 11 bin TL çekilip yüzde 50 oranında bir artışın yapılacağını ön görüyor.

emekli-3.jpg

ZELYUT: “TEK SEFERLİK OKKALI BİR ÖDEME YAPACAKLAR”

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, emekli, memur ve asgari ücretliye sevindirici haberi verdi. Zelyut, hükümetin kesinlikle yapacağını belirtti.

Yerel seçimlerden dolayı herkese ek bir zammın verileceğinin altını çizen Zelyut, “Tek seferlik okkalı bir ödeme yapacaklar. 20 Mart'ta Herkes hazır olsun, yeni bir ödeme alacağız” dedi.

114552714-ekonomist-evren-devrim-zelyut-dolarin-9-tl-ye-dusecegi-tarihi-acikladi-7481.jpg

İSTANBUL VE ANKARA’YI KAYBETMEMEK ADINA YAPACAKLAR

Bu ödemeyi emekli, asgari ücretli mavi yakalı herkesin alacağını söyleyen Zelyut, Bu zamlara seyyanen zam, enflasyon primi, Cumhuriyet ikramiyesi isimleri ile sunulabileceğini belirtti. Zelyut, “Artık koptu geliyor. Çünkü hükümet yerel seçimlerden dolayı Ankara ve İstanbul’u tekrar kaybetmemek adına yapacak” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.