Bu hisseleri takip edenler para kıracak Yatırım yönetmeni 2024'ün yükselen değerlerini sıraladı

Bu hisseleri takip edenler para kıracak Yatırım yönetmeni 2024'ün yükselen değerlerini sıraladı
ALB Yatırım Araştırma Yönetmeni Uğur Aydın 2024 yılının ilk yarısında belirsiz bir süre BİST’in yatay bir trend izleyebileceğini belirterek yüksek faiz ortamından ve ekonomideki yavaşlıkta direnç gösterebilecek 8 sektörde performans beklenebileceğini söyledi.

Uğur Aydın Ekonomist'e yaptığı açıklamada 2023 yılının performans olarak öne çıkan ve geride kalan hisselerini de sıraladı.

Borsanın performansı açısından temel gösterge BİST-100 Endeksi’nin nominal getirisi 2023'te enflasyon altında kalsa da yüksek getiri veren hisseler ve negatif performans sunan hisseler olduğunu söyleyen Uğur Aydın 2023 senesinin yüksek getirili hisselerini Borusan, Mia Teknoloji, YEO Teknoloji, Oyak Çimento, Konya Çimento, Alfa Solar Enerji, Coca-Cola, Migros ve BİM Mağazalar olduğunu belirtti. .

Aydın'ın açıklamasına göre geriye düşen hisseler ise Çan2 Termik, Imaş Makine, Penta, Hektaş, Aksa Enerji, Vestel, Karsan Otomotiv, Kızılbük GYO, Akfen GYO ve Koza Altın gibi bilinen markalar oldu.

GETİRİ SAĞLAYABİLECEK SEKTÖRLERİN BAŞINDA HAVACILIK GELİYOR

Yüksek faiz ortamı ve yavaş ekonomiden daha az etkilenebilecek sektörler olduğunu belirten Aydın endeks üzeri performans gösterebilecek sektörleri saydı. 2024 yılında Borsa'da yatırımcıya reel getiri sunması beklenen sektörlerin arasında havacılık, gıda ve giyim perakende, gıda ve içecek, telekom, enerji dağıtım, sigorta, banka ve holding sektörleri bulunuyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.