Milyonlarca emekli dört gözle bekliyordu 'Başvurular bugün başladı'

Milyonlarca emekli dört gözle bekliyordu 'Başvurular bugün başladı'
Milyonlarca emekli vatandaşın beklediği banka promosyonlarının başvurusu bugün başlıyor. Kamu bankalarının emekli promosyonları 8 bin TL ile 12 bin TL arasında değişiklik gösteriyor. Başvurular nasıl yapılıyor?

Emeklilerin yeni banka promosyonları için başvuru bugün başladı. Kamu bankaları emekli aylığı promosyonları 8 bin TL ile 12 bin TL arasında değişiklik gösteriyor. Özel bankalarda ise emekli promosyonları konusunda aksiyon almaya başlamış durumda.

Ama şuan da özel bankalarda emekli promosyonlarında artışa gidilip gidilmeyeceği merakla beklenirken, detaylı bir açıklama henüz yapılmış değil. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapmış olduğu açıklamaya göre, Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank gibi kamu bankalarında 8-12 bin liraya kadar promosyon artışı görülecek.

asgari-ucret-8.jpg

Emekli maaşı hesaplarını özel bankalardan özel bankalara taşımak isteyen vatandaşlar, promosyon başvurularının nasıl yapılacağını ve 2024 emekli maaşı banka promosyon başvurusunun nasıl gerçekleştirileceğini merak ediyor.

Emekli olan vatandaşların gündeminde şimdi de emekli maaşı promosyonları bulunuyor. Hangi Kamu bankası kaç TL promosyon veriyor? Başvuru süreci ne zaman başlıyor? Başvuru nasıl yapılıyor?

Kamu banklarında yapılan emekli maaşı promosyon artışı özel bankaları da etkileyeceği düşünülürken, özel bankalara da emekli promosyon başvuru sürecinin nasıl yapılacağı merak ediyor.

Bakan Işıkhan ise kamu bankalarının 25 Mart 2024 Pazartesi günü itibariyle emekli vatandaşların başvurularını gerçekleştirebileceğini duyurdu.

BAŞVURULAR NE ZAMAN NASIL YAPILIYOR ?

Emekli promosyon başvuruları 25 Mart Pazartesi itibariyle başlıyor. Bildirim banka şubelerinden veya e-Devlet üzerinden yapılabiliyor.

Daha avantajlı bir promosyon olması durumunda taahhüt süresi dolmadan da banka değişikliği yapılabiliyor. Ancak mevcut bankada kalınan sürenin promosyonu alınıyor, kalanı ise iade ediliyor.

PROMOSYON ÖDEMELERİ NE ZAMAN?

Emekli banka promosyonları ile ilgili açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan geldi. Işıkhan, promosyon ödeme tarihleriyle ilgili bilgi verdi.

Promosyon ödemelerinin 28 Mart itibarıyla hesaplara yatırılacağını açıklayan Işıkhan, "Diğer bankalarla da, promosyon ödemelerinde artış sağlanması yönündeki çalışmalarımızı yürütüyoruz. Kısa süre içinde bu konuda da gelişmeleri emeklilerimiz görecek." dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.