Milli Eğitim Bakanı Tekin'den velilere önemli uyarı

Milli Eğitim Bakanı Tekin'den velilere önemli uyarı
Tekirdağ'da bir hayırsever tarafından yaptırılan 24 derslikli okulun resmi açılışını yapan Milli Ağitim Bakanı Yusuf Tekin, velilere seslendi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde konuştu.

Bakan Tekin, eğitime en önemli katkıyı veren öğretmenlere teşekkür etti.

Türkiye'de yaklaşık 1 milyon 100 bin öğretmen ile 20 milyona yakın öğrenci bulunduğunu belirten Tekin, "Veliler öğretmenlerden çocuklarımıza annelik, babalık ağabeylik ve kardeşi yoksa kardeşlik yapmasını bekliyorlar. Yani bizim yapamadığımız bütün toplumsal rolleri öğretmenlere yüklüyoruz." dedi ve şöyle devam etti:

tekin1.jpg

"Üstüne bir de öğretmenlik yap diyoruz. Bu normal bir insanın kaldırabileceği yük değil. Lütfen hepimiz kendi çocuklarımıza eğitimin bizim kültürümüzde, geleneğimizde çocuğun doğduğu andan itibaren ailede başladığını çocuklarımıza hissettirelim.

Biz çocuklarımıza iyi örnek olmak zorundayız. Çocuklarımızı iyi yetiştirmek istiyorsak öğretmenlerimizden önce anne ve baba olarak üzerimize düşeni yapalım. Çocuklarımızın kitap okumasını istiyorsak evde biz kitap okuyalım. Çocuk eve gittiğinde anne veya babasını televizyon karşısında, internette görünce o çocuğun kitap okumasını bekleyemezsiniz. Gelin hep beraber kendi çocuğumuza öğretmen olalım, öğretmenlerimizin yükünü biraz olsun alalım."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.