Meteoroloji Uzmanı Orhan Şen uyardı İstanbul'a o tarihlerde kar geliyor

Meteoroloji Uzmanı Orhan Şen uyardı İstanbul'a o tarihlerde kar geliyor
Meteoroloji, Cuma gününden itibaren ülke genelinde hava durumunda ciddi değişiklikler olacağını duyurdu. İstanbul başta olmak üzere birçok ilde kar yağışı, sağanak ve fırtına bekleniyor.

Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu olduğu, yarın (Salı) Kıyı Ege, Balıkesir'in batısı ve Çanakkale çevreleri dışında yağış alacağı bildirildi. Yağışların Orta ve Doğu Karadeniz, Eskişehir dışında İç Anadolu bölge geneli, Batı Karadeniz'in doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde görüleceği belirtildi.

1075688-j7sn.jpg

Yağışların bu akşam saatlerinde Mersin, Adana, Bingöl, Diyarbakır ve Şanlıurfa'nın doğusunda yer kuvvetli olacağı ve genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacağı kaydedildi. Yağışların Orta Akdeniz'in Toroslar mevkii, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ve yüksek kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı ifade edildi. Bu gece ve yarın (Salı) sabah saatlerinde Marmara'nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesinin görülmesi bekleniyor.

CUMA GÜNÜNE DİKKAT

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Bugün Pazartesi Muğla'nın kıyı ilçeleri (Marmaris, Ula, Datça, Köyceğiz, Ortaca, Dalaman, Fethiye), Antalya, Mersin arası, akşam Güneydoğu Anadolu yerel olarak kuvvetli sağanak yağışlı. Gece Doğu Anadolu kar yağışlı.

Marmara’ya yağmur Cuma günü geliyor. Perşembe günü lodos etkisiyle sıcaklıklar 5-6 derece artacak. Pazar günü hava değişiyor. Sıcaklıklar azalacak kar yağışı alanını genişletecek. İstanbul, İzmir de yağış yok 12- 14derece. Ankara akşam yağmurlu 11, Antalya gündüz kuvvetli yağmurlu 15 derece. Türkiye genelinde sıcaklık 8-9 derecek düşecek."

İSTANBUL’A KAR YAĞACAK MI?

"Kar yağışı yumuşak havalarda fazla olur. Anadolu'da çok fazla kar yağabilir. İstanbul’a kar ne zaman gelecek? Şöyle baktığımızda bu ay kar görünmüyor. Yeni yılda yağar. İstanbul’a muhakkak kar yağar."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.