Meşhur sarı fincanlar servet değerinde 'Koleksiyoncuların gözdesi oldu'

Meşhur sarı fincanlar servet değerinde 'Koleksiyoncuların gözdesi oldu'
Anchor Hocking üretimi olan 90'lı yılların popüler fincanları yeniden gündemde! Koleksiyoncular için altın değerinde olan fincanların fiyatı da duyanları şaşırtıyor

Bir dönemin gözde fincan takımlarından olan bu takımlar şimdi koleksiyoncuların gözde parçası olarak açık arttırmalarla satılıyor. 1980-1990'lı yıllar arasında kullanımı yaygın olan sarı fincan olarak da adlandırılan bu fincan takımları,dayanıklığı, dekoratif görüntüsü ne nostajik havasıyla antika severler için altın kadar kıymetli… ABD'de kurulan cam eşya üreticisi Anchor Hocking’ın imzasını taşıyorlar. Firma bu fincan takımlarının yoğun talep görmesinin ardından aynı malzemeyle aynı renkte farklı modellerde üretti ancak beklenilen ilgi ve talebi alamadı.

EKSTRA GELİR KAYNAĞI OLDU

Satış değeri gram altını geçen eski fincanlar genellikle 1.950 TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor. Özellikle antikacılar sarı fincanlar için yüksek tekliflerde bulunuyor. Eski dönemler için manevi bir değer taşıyan bu takımlar, şimdilerde sahiplerine ekstra gelir kaynağı oluyor.

DOLANDIRICILARIN YENİ HEDEFİ ANTİKACILAR

Fincan takımlarına rağbetin fazla olması ve ürüne biçilen fiyat dolarıcılarında iştahını kabarttığından antikacılara ellerinde orjinal ürün olduğunu söyleyip satmak istediklerini belirterek,antika fiyatlarından satmaya çalışan dolandırıcılar birçok kişiyi para tuzağına sürüklüyor. Öte yandan takımlar genellikle ikinci el ve büyük alışveriş sitelerinde de fahiş fiyatlar üzerinden satılıyor.Antikacılar koleksiyoncuları güvenilir bulmadıkları hiçbir online siteden alışveriş yapmamaları gerektiği konusunda uyarıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.