IQ'su yüksek olanlar 6 saniyede buluyor ' Kendine güvenenleri bile şaşırtıyor'

IQ'su yüksek olanlar 6 saniyede buluyor ' Kendine güvenenleri bile şaşırtıyor'
Zeka testleri ve ilginç bilmecelerle yapılan beyin jimlastliklerinin, beyninizin daha dinç kalmasına katkı sağladığı bilimsel bir gerçek…Bu testi sadece yüksek IQ'ya sahip olanlar 6 saniyede çözüyor.

Bilimsel araştırmalara göre zeka testleri ve zeka oyunları konsantrasyonunuzu yönetmenize ve arttırmanıza yardımcı oluyor. Uzmanlar tarafından dikkat dağınıklığı olan bireyler için özellikle odak sistemlerini geliştirebilecek etkinlikleri gün içerisinde sıklıkla uygulamaları öneriliyor. Bazı uzmanlar zeka testleri ve sudoku gibi zeka oyunlarının analitik düşünme yeteneğini geliştirdiği de vurgulanıyor. Öte yandan Alzheimer gibi hastalıkların önlenmesinde de beyini düşünmeye, sorgulamaya, farklı yöntemleri denemeye sevk edecek yöntemler içeren testlerin de önemli olduğu biliniyor.


HANGİSİ ROBOT?

res1.jpg

Görselde iki dalgıç yer alıyor. Dalgıçlardan biri gerçekte bir robottur. Sizden robot olan dalgıcı 6 saniyede bulabilir misiniz? Resme dikkatlice bakın ve yanıtı vermek de acele etmeyin.Ayrıntılara dair algınıza güveniyor musunuz? Bu test ayrıntılara ne kadar hakim olduğunuzu ortaya çıkaracak…

İŞTE YANITI...

res2.jpg

Robot soldaki kişidir çünkü dalgıç olan kişi su altında çok fazla zaman harcamak zorunda kalır ve sonuç olarak derisi kırışır. Soldaki adamın ellerinde kırışık yok. Yani o bir robot.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.