Meral Akşener nerede hata yaptı?

31 Mart Yerel Seçimleri’nde yaşadığı hezimetin ardından malumun ilanını açıklayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yapılacak olağanüstü kurultayda genel başkanlığa aday olmayacağını belirtti.

Yerel seçimlerde Türkiye genelinde yüzde 3,76 oranında oy alan partinin Genel Başkanı’nın başka bir şey söylemesi de absürt olurdu. Gerçi ülkemizde istifa kurumu pek sık hatırlanan bir şey değil…

Peki Meral Akşener, hem partisini hem de kendisini nasıl bu noktaya getirdi?

Meral Akşener, son seçim hezimetinin taşlarını 28 Mayıs Genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi kalktığı Altılı Masa’ya dönerek yaptı.

Çünkü ekonomik açıdan ülkeye krize sokmuş ve ülkeyi uçurumun kenarına götüren AK Parti’ye seçim kazandıracak tek isim olan Kemal Kılıçdaroğlu’na meşrutiyet kazandırdı.

Oysa Altılı Masa’yı terk ettiği zaman birçok muhalif seçmende bir coşku ve heyecan yarattı. Ne yazık ki bu sevinç sadece günler sürdü.

Akşener, o gün Altılı Masa’ya geri dönmese belki de şu an CHP yerine İYİ Parti birinci parti konumunda olacaktı.

Artık olan oldu, Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan’a hediye ettiği bir dönem var önümüzde…

Altılı Masa’nın diğer üyeleri ise yerel seçim sonuçlarının ardından sanırım Kemal Kılıçdaroğlu’nu aktif siyasete döndürmek çalışmalara başlamalı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları