Mehmet Şimşek'ten altında beklenmedik karar 'Artık bu şart getirildi

Mehmet Şimşek'ten altında beklenmedik karar 'Artık bu şart getirildi
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten altın ile ilgili flaş hamle. Artık altına bu şart getirildi.

Altın piyasası ile ilgili flaş karar alındı. Hazine ve Maliye Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık artık altınlara bildirim şartı getirdi.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) altın rezervlerini arttırmak ve seçime sayılı günler kala altını piyasada dengelemek amacıyla bir adım attı.

Özellikle son 2 yılda cari açıkla mücadele edebilmek amacıyla altının ithalatının kontrol altına alınması için çaba sarf ediliyor. Bunun için ekonomi Hazine ve Maliye Bakanlığı düğmeye bastı.

Bakanlık, paylaştığı dış ticaret verilerinde Türkiye genelinde cari açığın 8 ayda 58.5 milyar dolara gelmesinin en büyük nedeninin 22 milyar 776 milyon dolarlık kısmını işlenmemiş altın ithalatı olduğunu işaret etti.

2023'ün bitmesine sayılı günler kala 34 yılın en yüksek seviyesine ulaşan altının yıl sonu itibariyle 30 milyar doları geçmesi bekleniyor.

Önceden Türkiye genelinde altın ithalatında bildirim şartı aranmıyordu. Bu durum Hazine ve Maliye Bakanlığını harekete geçirdi. Bakanlık, aldığı flaş karar ile bundan sonra altın ithalatlarında bildirim şartı arayacak.

Altında bildirim şartı aranmasının piyasaları nasıl etkileyeceği merak edilirken uzmanlar, altın piyasasının krize girebileceği konusunda vatandaşı uyardı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.