MEB istisnaları açıkladı: Bazı okullarda ders saati süresi kısalıyor

MEB istisnaları açıkladı: Bazı okullarda ders saati süresi kısalıyor
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda normal şartlarda 40 dakika olan ders süreleri, bazı okullarda 30 dakika olarak uygulanacak. İşte detaylar…

MEB ortaöğretim kurumlarının ders saatlerini geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. Ders süresinin ve günlük çalışma saatlerinin 40 dakika olduğu biliniyor. Ancak bazı istisnai okullarda ders süreleri 30 dakika yapılacak.

DERSLER ARASI DİNLENME SÜRESİ DETAYLARI

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü 10.10.2023 tarihli ve 86717234 sayılı yazıda belirlenen 40 dakikalık ders sürelerinin yanında, dersler sonrası en az 10 dakikalık aralar verilmesi ve öğle arası dinlenme süresinin 45 dakikadan az olmaması gerektiği de belirtiliyor.

Ancak ikili öğretim yapan okullarda bu sürelerin daha kısa belirlenebileceği açıkça ifade ediliyor.

BAZI OKULLARDA 30 DAKİKALIK DERSLER YAPILABİLECEK

Yönetmeliğin "Olağanüstü durumlarda eğitim, öğretim, yönetim ve işleyişe ilişkin alınması gereken tedbirler" başlıklı Ek 3 üncü maddesinin birinci fıkrasında;

"ilçe, il veya ülke genelinde genel hayatı etkileyen salgın hastalık, doğal afet, elverişsiz hava koşulları gibi durumlarda bu Yönetmelikle düzenlenen eğitim, öğretim, yönetim ve işleyişe ilişkin usul, esas ve kriterler ile kontenjan düzenlemeleri Bakanlıkça ayrıca belirlenebilir." hükümleri bulunuyor.

Ayrıca 40 dakika olan ders saati süreleri, ilgili valilikçe yapılacak düzenlemeler ve plan kapsamında değişebilecek. Yık-yap veya güçlendirme kapsamına alınarak başka bir okulun binasına taşınan ya da başka bir okulun kendi binasına taşınması veya öğrenci yoğunluğu nedenleriyle ikili öğretim kapsamına alınan Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı kurumlarda 30 dakika yapılabilecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.