MEB duyurdu 'Ortak sınav' tarihleri belli oldu

MEB duyurdu 'Ortak sınav' tarihleri belli oldu
Milli Eğitim Bakanlığı tüm ortaokul ve liselerde uygulanacak olan ortak sınav tarihlerini duyurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ortaokul 6. sınıf Türkçe ve lise 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı ile matematik dersleri için ülke genelinde 26 Mart Salı ve 27 Mart Çarşamba günleri ortak sınav yapılacağını duyurdu.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, 2023-2024 eğitim öğretim yılı ikinci döneminde yapılacak olan ortak yazılı sınav tarihleri ve bu sınavlarla ilgili konu soru dağılım tablolarına ilişkin detayların paylaşıldığı ifade edildi.

Buna göre, ülke genelinde birinci yazılı sınavlar, 6. sınıf Türkçe ve 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı dersleri için 26 Mart 2024 Salı günü gerçekleştirilecek. Matematik dersleri ise 27 Mart 2024 Çarşamba günü sınav yapılacak.

Bu çerçevede, sınavların kapsamının genişletilmesi ve öğrencilerin daha bilinçli bir şekilde sınavlara hazırlanmalarının sağlanması amacıyla hangi konu ve kazanımlardan kaç soru sorulacağını belirten konu soru dağılım tablolarının hazırlandığı ve yayımlandığı bildirildi.

Ülke genelinde yapılacak olan ortak yazılı sınavlarda; ortaokul 6. sınıf Türkçe dersi için 14 çoktan seçmeli ve 2 açık uçlu veya kısa cevaplı olmak üzere toplamda 16 soru, 6. sınıf matematik dersi için ise 10 açık uçlu veya kısa cevaplı sorudan oluşacağı belirtildi.

Lise 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı dersi ortak sınavında ise 7 açık uçlu veya kısa cevaplı soru, matematik dersi için ise 8 adet açık uçlu veya kısa cevaplı sorudan oluşacağı kaydedildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.