Lamborghini yeni göz bebeğini tanıttı

Lamborghini yeni göz bebeğini tanıttı
Değişen otomotiv endüstrisine ayak uyduran Lamborghini, ilk elektrikli modelini, Monterey Otomobil Haftası'nda tanıttı.

Shiftdelete’de yer alan bilgilere göre; İtalyan spor otomobil üreticisi Lamborghini’nin ilk elektrikli otomobili olan Lanzador, cesur tasarıma ve yüksek sürüş pozisyonuna sahip bir 2+2 GT olarak tanıtıldı.

Lamborghini markanın kimliğini yansıtan bu araçta aynı zamanda gelecekten de ipuçları barındırıyor. Lanzador konsepti, bir süper spor otomobilin performansını çok yönlülük ile birleştirerek müşterilerine benzersiz bir sürüş deneyimi yaşatma istiyor.

lamborghini-lanzador.jpgLamborghini, yeni elektrikli modeli için teknik detayları paylaşmamış fakat bize bazı ipuçları veriyor. Şirket yaptığı açıklama ile her iki aks üzerinde de 1.000 kW’den (1360 beygir) güç üretebilen elektrik motorları yer alacağın belirtiyor. Bu da karşımızda 2 bin beygirden daha güçlü bir model çıkacağı anlamına geliyor.

lamborghini-lanzador-3.jpgDört tekerlekten sürüş sistemine sahip olan model, virajlarda ve performanslı sürüş koşullarında sürücünün ihtiyacına göre tekerleklere güç verecek.

Aracın görenleri, kendine hayran bırakan iç mekanı ise otomobile oldukça yakışıyor. İki ekranlı bir düzene sahip olan otomobilde ikinci ekranın tam olarak yolcu koltuğu önünde konumlandırıldığını görüyoruz. Bilgi-eğlence sisteminin yönetilebildiği bu ikinci ekran ihtiyaç olduğunda devreye giriyor.

lamborghini-lanzador-4.jpgKonsept modeli ile karşımıza çıkan Lamborghini Lanzador EV, 2028 yılında yollara çıkmayı bekliyor.

Lamborghini, Huracan PHEV ve Urus PHEV de dahil olmak üzere tüm ürün gamını 2024’ün sonuna kadar elektrikli hâle getirecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.