KYK bursu alanlar dikkat Bu şartları sağlamadığınızda bursunuz kesilebilir

KYK bursu alanlar dikkat Bu şartları sağlamadığınızda bursunuz kesilebilir
KYK’dan yapılan açıklamaya göre, burs başvuru sonuçları açıklandı ancak burs veya öğrenim kredisi alacak olan öğrencilerin belirli şartları taşıması gerekmektedir.

Kamuajans.com'un haberine göre; KYK, öğrenim bursu veya kredisi alabilmek için bazı şartlar koymaktadır. Bunlar arasında en önemli olanı, öğrencinin başarılı bir akademik performansa sahip olmasıdır. Ayrıca, öğrencinin düzenli bir eğitim alması, devamsızlık yapmaması ve disiplin cezası almaması da burs veya kredi alabilmesi için gereken şartlar arasındadır.

Yapılan uyarıya göre, burs veya öğrenim kredisi alan öğrencilerin bu şartları taşımadığı tespit edilirse, öğrencinin bursu veya kredisi kesilecektir. Bu durumda öğrencilerin gerekli dilekçeyi doldurarak KYK’ya başvurması gerekmektedir.

2915430-1200x627.jpg

KYK’dan yapılan açıklamada, öğrencilerin düzenli olarak okula devam etmeleri ve başarılı bir şekilde eğitim almalarının önemine vurgu yapılmaktadır. Ayrıca, öğrencilerin disiplin kurallarına uymaları ve herhangi bir ceza almamaları gerektiği hatırlatılmaktadır.

Bu nedenle, KYK öğrenim bursu veya öğrenim kredisi alan öğrencilerin, şartları düzenli olarak taşıdıklarından emin olmaları ve gerektiğinde dilekçe ile KYK’ya başvurmaları önemlidir. Aksi takdirde, burs veya kredi kesintisi ile karşı karşıya kalabilirler.

BURSUNUZ KESİLEBİLİR

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından verilen burs ve kredilerden faydalanan milyonlarca öğrenci bulunuyor. Burs ve krediler, belirli durumlarda kesilebilmektedir. İşte öğrencilerin burs ve kredileri hakkında bilinmesi gerekenler:

3518689-1200x627.jpg

  • Başarısız olma: Öğrencinin dönem sonunda yeterli not ortalamasını elde edememesi halinde bursu kesilebilir.
  • Öğretim kurumundan ayrılma, çıkarma veya en az bir yarıyıl uzaklaştırma cezası alma: Öğrencinin okuldan ayrılması veya uzaklaştırılması durumunda bursu kesilebilir.
  • Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma, ders kaydı yaptırmama: Öğrencinin izin alması, kaydını dondurması veya ders kaydı yapmaması durumunda bursu gider.
  • Öğretim kurumunun kapatılması: Eğitim kurumunun kapatılması halinde öğrencinin bursu kesilebilir.
  • Bakanlığa bağlı yurtlardan “yurttan süresiz çıkarma cezası” alma: Öğrencinin KYK’ya bağlı yurtlardan süresiz çıkarılması durumunda bursu iptal edilebilir.
  • Kesin hükümle mahkûm olma: Öğrencinin suç nedeniyle kesin hükümle mahkûm olması halinde bursu kesiliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.