Kurban eti nasıl saklanmalı? İşte doğru bilinen yanlışlar

Kurban eti nasıl saklanmalı? İşte doğru bilinen yanlışlar
Kurban bayramıyla gelmesiyle birlikte milyarlarca müslüman kurban görevini yerine getirdi. Peki kesilen kurban etleri hangi koşullarda saklanmalı? İşte ayrıntılar...

Ümit GÜLÇİÇEK/KAMU SON HABER

Kurban etlerinin paylaştırılıp buzdolaplarında yerlerini almasının ardından vatandaşlar kurban etinin nasıl saklanması ve ne zaman tüketilmesi gerektiğini araştırmaya başladı. İşte tüm merak edilenler...

KURBAN ETİ NASIL SAKLANMALIDIR?

Kesilen etler porsiyonlara ayrılarak önce güneş görmeyen serin bir yerde 5-6 saati geçmeyecek şekilde bekletilmelidir.

Etlerin büyük parçalar olarak değil, birer yemeklik olacak şekilde küçük parçalara ayrılarak, hijyenik ve sağlam buzdolabı poşetinde saklanması gerekir.

Etleri çözüldükten sonra geri dondurmak, doğrudan gıda zehirlenme riskini artırır.

Etin dayanma süresi, kesim kalitesi ve et parçasının büyüklüğüne göre değişir ve büyük parçalar 5-6 gün buzdolabı koşullarında muhafaza edilebilir. Kıymalık etler de aynı koşullarda ortalama 3 gün saklanabilir.

Kurban etinin, 12 saat süreyle buzdolabında bekletildikten sonra tüketilmesi lezzet ve aroma açısından önemlidir.

Ette bozulma veya farklı bir koku hissedildiğinde kesinlikle tüketilmemelidir.

KURBAN ETİ BUZDOLABINDA KAÇ GÜN SAKLANIR?

Kurban eti buzdolabının normal kısmında en fazla 5-6 gün saklanabilir.

Diğer et türlerine göre daha çabuk bozulan kıyma, buzdolabında en fazla 3 gün bekletilmelidir.

Doğru saklama yöntemlerinin kullanılmasıyla etler, derin dondurucuda -18 santigrat derecede 3 ay saklanabilir.

Donmuş bir et oda sıcaklığında değil, normal buzdolabı koşullarında çözdürülmelidir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.