Küflü çikolata skandalında ikinci perde! Pişkin CEO'nun diploması şaibeli çıktı

Küflü çikolata skandalında ikinci perde! Pişkin CEO'nun diploması şaibeli çıktı
Patiswiss'in küflenmiş ürününü sosyal medyada paylaşan müşteriye yakışıksız şekilde yanıt veren şirketin CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu istifa etmek zorunda kalmıştı. Çok tepki toplayan Tunaoğlu'nun eğitim durumu ile ilgili de bir skandal ortaya çıktı.

Patiswiss'in tepkilere dayanamayarak istifa eden eski CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun CV'sinde 2013 yılında bitirdiği yazdığı yüksek lisans programının ilk mezunlarını 2015'te verdiğinin ortaya çıkmasının ardından sosyal medya da alay konusu oldu. Müşterisine bir CEO'ya yakışmayacak üslupta yanıt vermesi ile gündeme oturan Tunaoğlu'nun yaptığı yakışıksız paylaşımdaki dil bilgisi hataları da sosyal medya kullanıcılarının gözünden kaçmamıştı.

elif1.webp

Hacettepe Üniversitesi'nde Veri ve Matematiksel Optimizasyon asistanı Erdi Daşdemir'in kurum adına yaptığı paylaşım ise Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'a vurucu darbeyi indirdi. Daşdemir Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun Linkedin'deki özgeçmişini alıntılayarak, Hacettepe Üniversitesi'nde 2011-2013 yılları arasında yüksek lisans yaptığı bilgilerinin doğru olmadığını açıkladı. Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu adlı bir mezunları olmadığını belirten Daşdemir, ayrıca söz konusu programın ilk mezunu ise 2015'te verdiği bilgisini paylaştı.

dasdemir.jpg

BİR DARBE DE İSVİÇRE MERKEZLİ FİRMADAN

İsviçre merkezli orijinal Patiswiss markası da küflü çikolata skandalının ardından bir açıklama yaparak Türkiye'deki Patiswiss firması ile bir ilgileri olmadığını duurdu. Orijinal Patiswiss, Türkiye'de üretim yapan Patiswiss Çikolata’ya geçmişten bu yana marka koruma ihlalinden açılmış davaları olduğunu belirtti. Hatta dava sonuçları ile birkaç kez Patiswiss Çikolata'ya ticari marka kanunu kapsamında yasal işlem başlatıldığı aktarıldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.