Kralın foyası açığa çıktı Ölenlerin mirasını üzerine geçiriyordu

Kralın foyası açığa çıktı   Ölenlerin mirasını üzerine geçiriyordu
Kral 3. Charles’ın kimsesiz ve vasiyeti olmayan ölen kişilerin mal varlıklarını kendi mirasına gizlice aktardığı ortaya çıktı.

T24’te yer alan habere göre Kral Charles ile ilgili iddiaları The Guardian gazetesi ortaya çıkardı. Sızdırılan belgeler tüm gerçeği açıkça ortaya koydu.

The Guardian'ın raporuna göre, Kral III. Charles, İngiltere'nin kuzeybatısında birçok kişinin ölümünden finansal kazanç elde etti. Bu kişilerin malları, gizli bir şekilde Kral'ın mirasını yöneten ve ticari gayrimenkul imparatorluğunu genişleten bir yapı tarafından kullanıldı. Feodal zamanlardan kalma bir sistem aracılığıyla işletilen Lancaster Dükalığı isimli tartışmalı emlak ve arazi portföyü, son yıllarda onlarca milyon Sterlin kazandırdı.

kral1.webp

10 YILDA 60 MİLYON POUND

Bu "bona vacantia" adı verilen sistemde, vasiyet ya da bilinen bir yakını olmadan ölen kişilerin finansal varlıkları dükalık tarafından toplanıyor. Geçtiğimiz 10 yılda bu yolla 60 milyon sterlinden fazla para toplandı.

Uzun süredir, masraflar çıkarıldıktan sonra bona vacantia gelirlerinin hayır kurumlarına bağışlandığı iddia ediliyordu. Ancak, bu gelirlerin sadece küçük bir kısmının hayır kurumlarına gittiği anlaşıldı. The Guardian'ın incelediği dükalığın iç belgeleri, bu fonların nasıl gizli bir şekilde krala ait olan ve ticari amaçlarla kiralanan gayrimenkullerin yenilenmesi için kullanıldığını gösteriyor.

kral2.jpg

2020'de ortaya çıkan bir iç politika belgesi, Kral'ın mülk yöneticilerine bona vacantia fonlarını geniş ve kar odaklı bir yatırım portföyünde serbestçe kullanma yetkisi tanıdı. Bu politika, "SA9" olarak adlandırılıyor ve fonların bu şekilde harcanmasının, Kral'ın bireysel gelirine katkıda bulunan özel hesabına geçici bir ek gelir sağlayacağını belirtiyor.

Sızdırılan diğer belgelerde fonların kullanımına uygun olarak tanımlanan mülkler arasında şehir evleri, tatil evleri, kırsal evler, tarımsal binalar, eski bir benzin istasyonu ve Yorkshire'daki ahırlar yer alıyor. Buralarda yeni çatılar, kapıların değiştirilmesi, çift camlı pencere takılması gibi detaylar bulunuyor.

YAKIN KAYNAKLARDAN DOĞRULAMA GELDİ

Malikaneye önemli bir tasarruf sağlayan gelirin ölmüş vatandaşların gelirleri olduğu bilgisi dükalığa yakın kaynaklar tarafından da doğrulandı. Mülk portföyünün yenilenmesi için kullanılan bu gelirlerle ilgili olarak ‘bedava para’ ve ‘örtülü ödenek’ olarak görüldüğü de vurgulandı.

Bu yılın başlarında, mülkü annesinden devraldığından beri ilk yıllık ödemesinde Charles, Lancaster Dükalığı'ndan 26 milyon sterlin aldı.

ÇOK FAZLA İNSANIN VARLIĞI AKTARILDI

The Guardian gazetesi; kuzeybatıda Preston, Manchester, Burnley, Blackburn, Liverpool, Ulverston ve Oldham gibi bölgelerde öldükten sonra paraları kralın mirasına aktarılan düzinelerce insanın bulunduğunu ortaya koydu. Birçoğu, sosyal konutlarda ve neredeyse yıkık dökük mülklerde yaşayan kişilerin mal varlıklarından üst düzey düklük mülklerine skandal bir şekilde fayda sağlandığı açığa çıkmış oldu.

LANCASTER DÜKALIĞI'NDAN GELDİ

Lancaster Dükalığı sözcüsü, annesinin ölümünün ardından kralın, "gelecek nesiller için korumak ve muhafaza etmek amacıyla nitelikli binaların restorasyonu ve onarımı" için bona vacantia parasının kullanılması politikasının devamını onayladığını belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.