Körelen blender bıçaklarını zahmetsizce keskinleştiren 3 yöntem 'Kılıçtan keskin oluyor'

Körelen blender bıçaklarını zahmetsizce keskinleştiren 3 yöntem 'Kılıçtan keskin oluyor'
Zamanla körelen blender bıçakları için süper keskinleştirme yöntemleri bulunuyor.

Blender bıçakları nasıl bilenir ve keskinleştirilir diye merak edenler için çok kolay yöntemler bulunuyor. Bu yöntemler sayesinde ilk aldığınız günkü performansıyla çalışan blenderınıza kavuşabilirsiniz. Üstelik çok kolay yöntemleri evde uygulayabilirsiniz.

iwide8.jpg

Blender bıçaklarını bilemek, cihazınızın motorunu da korumak için önemlidir. Çünkü körelmiş blender ile bir şeyler parçalamak istediğinizde motorun daha fazla zorlanmasına neden olabilirsiniz. Nasıl bileyebileceğinize geçmeden önce ne sıklıkla bilemeniz gerektiğini de anlatalım.

BLENDER BIÇAKLARI NE SIKLIKLA BİLENİR?

Cihazınızın kesme işlemi yapmak için zaman, enerji ve motor gücü harcamasını önlemek, daha hızlı işlemlerinizi halletmek için mutlaka keskin bıçaklara sahip olması gerektiğini bilmelisiniz. İşte bu yüzden körelmiş blender bıçaklarını bilemeniz önemli. Köreldiğinde bilemek istemeniz çok normal, ancak blender bıçaklarınızı kullanmadığınız zamanlarda bile senede bir bileyebilirsiniz. Bunun dışında istediğiniz zaman aralıklarında keskinleştirmek için yöNtemler deneyebilirsiniz.

pkwfw-1711454336-8919.webp

BLENDER BIÇAKLARI NASIL BİLENİR?

Kolay yoldan blender bıçakları keskinleştirme yöntemi arasında baş sıraya yumurta kabuğu yöntemini koyabilirsiniz. Bu yöntemle blender bıçakları ilk günkü gibi keskin hale gelecek.

1. YUMURTA KABUĞU

Bunun için öncelikle ikiye bölünmüş yumurta kabuklarını biriktirmelisiniz. Çok küçük parçalara ayrılmış kabukları kullanmamalısınız. Bir diğer seçenek ise yumurtada küçük delik açıp içerisindeki yumurtayı dışarı akıtmak ve bütün kabuk elde etmek… Olabildiğince bütün (aynı zamanda içi boş) veya yarım yumurta kabuklarını kullanmalısınız.

vpn12-1711454284-7593.webp

Peki, yumurta kabuklarıyla blender bıçakları nasıl bilenir? Temizlenmiş, yıkanmış ve içleri boşaltılmış kabukların tamamını blenderinizin içine doldurun. Ardından Bir miktar suyu ilave edin. Kapağını kapatıp çalıştırın. Kabuklar iyice ufalana kadar devam edin. Sonrasında blenderin içindeki kabukları atın veya çiçek toprağınızda kullanın. Ancak asla lavaboya dökmeyin.

Blenderi temizleyip bıçaklarını kontrol ettiğinizde bilendiğini gözünüzle bile fark edeceksiniz. Kalınlaşıp yamulmuş, adeta körelmiş bıçak uçları yeni alınmış gibi keskin olacak.

s-f2c023b76ebfb87baa9507ad7cbd865fb598a567.webp

2. SİRKE

Blender bıçakları nasıl bilenir diye merak ediyorsanız ve yumurta kabuklarını kullanmak istemiyorsanız sirke ile ıslatma yöntemini deneyebilirsiniz. Bu yöntem sayesinde sirkenin içindeki asit, körelen bıçakların kenarlarında biriken ve gözle görünmeyen maddeleri, pasları ve kirleri temizleyerek bilenmesine yardımcı olur.

Bunun için bıçakları çıkarıp beyaz sirke içerisinde yaklaşık 1 saat boyunca bekletin. Ardından durulayıp sünger yardımıyla iyice temizleyerek kalıntılardan kurtulun. Sonrasında bir bez veya kağıt havlu ile kurulayın ki tekrar pas oluşmasın.

maxresdefault.jpg

3. ZIMPARA

Blender bıçaklarını keskinleştirmek için kullanabileceğiniz bir diğer yöntem ince taneli zımpara kağıdı edinip bıçakları dikkatli şekilde zımparalamaktır.

Bıçakların elinizi kesmemesi için koruyucu eldiven giyerek işlemi uygulayabilirsiniz. Zımpara sayesinde cihazınıza zarar vermeden körelen bıçaklarının keskinleştiğini görebilirsiniz. Zımpara işlemi sonrasında blenderi durulayıp bir tur da deterjanlı sula çalıştırdıktan sonra tekrar durulayıp yeni gibi olmasını sağlayabilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.