Konut satışlarında yeni dönem ‘Her şey sil baştan değişecek’

Konut satışlarında yeni dönem ‘Her şey sil baştan değişecek’
Ticaret Bakanlığı konut satışlarına ilişkin yeni taslak hazırladı. Tüm şartlar değişecek.

Gayrimenkul ve ikinci el taşıt satışlarındaki spekülatif fiyat oluşumları ve sahte ilanlarla mücadele etmek amacıyla Ticaret Bakanlığı tarafından 1 Kasım'da getirilen ilan yasağı, emlak sektöründe etkisini göstermeye başladı. Ancak, yeni bir düzenleme, bu alandaki düzenlemelere bir yenisi daha ekleniyor.

Ticaret Bakanlığı'nın taslağına göre, emlak siteleri üzerinden konut satışlarında, aynı konut için farklı fiyatlarla birden fazla ilan verilemeyecek. Ayrıca, yetkisi olmayan emlakçıların faaliyetlerini engellemek adına yetki belgesi şartları hafifletilecek ve tüm şartları taşıyan emlak danışmanlarından, mesleki deneyim beklentisi kaldırılacak.

Bu düzenlemeye uymayan platformlara para cezaları kesilecek. Özellikle başkalarına ait taşınmazların satışına yönelik ilanlarda, aynı mülk için farklı fiyatlarla birden fazla ilan verilmesine izin verilmeyecek.

Emlak işletmelerinin başvurularında artık mesleki deneyim şartı aranmayacak. Yetki belgesi alınmasında aranan koşullardan biri olan 'kasten işlenen bir suçtan beş yıldan fazla kesinleşmiş hapis cezası almamış olmak' kriteri ise 'toplam beş yıl hapis cezası almamış olma' olarak değiştirilecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.