Konut ilanlarında sil baştan değişikler

Konut ilanlarında sil baştan değişikler
TÜGEM il temsilcisi Özçelik, emlak sektörüyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Bolu İl Temsilcisi İlyas Özçelik son yaptığı açıklamalar ile tüm vatandaşlara emlak sektörü içerisinde alınan yeni bir karardan ve bu kararın neticelerinden bahsetti. İlyas Özçelik artık emlak ilanlarına yetki belgesi olmayan ve mülk sahibi olmayan emlak ofislerinin erişiminin yasaklandığını belirtti. Bu konu ile ilgili geçmişten bu yana çaba gösterdiklerini dile getiren İlyas Özçelik alınan kararların sektöre olumlu yönde katkılarının olacağını dile getirdi. Açıklamalarında;

"5 Haziran 2018 yılında çıkan yönetmeliğimizle birlikte emlak sektörü farklı bir pozisyona girdi. Ancak geçmişte dile getirdiğimiz sorunları çözme konusunda maalesef tam olarak başarılı olamadık. Bu sorunların başında; yetkisiz kişilerin emlak ilanlarına erişimi geliyor. Bu sorunları yetkililere ilettik ve sadece bu işi yapan kişilerin veya kuruluşların ilan girebileceği bir düzenlemeyi talep ettik. Üçüncü kişilerin ilan girememesi gerektiğini vurguladık. Üçüncü kişilerin ilan girmesi, sektörü olumsuz etkiledi, vergi kaybına yol açtı ve vatandaşları mağdur etti. Aslında yaşadığımız sıkıntıların temelinde bu durumun olduğunu söyleyebiliriz.

Yayınlanan yeni yönetmelik değişikliği ile artık yetkisi olmayan kişiler emlak ilanı veremeyecek. Bu yönetmeliğin sektöre olumlu katkı sağlayacağına inanıyoruz" diye konuştu.

İŞTE YAPTIRIMLAR

Emlak sektöründe alınan bu yeni karara uymayan veya ihlal edenlere ise yaptırımların uygulanacağına da dikkat çeken İlyas Özçelik durumu; "Yürürlüğe giren düzenleme sonrasında, mülk sahibi veya yetki belgesine sahip olmayan emlakçılar, ilan başına 10 bin ila 100 bin TL arasında para cezası ile karşılaşacak. Bu cezaların caydırıcı olacağını düşünüyoruz" ifadelerinde bulundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.