Koltuktan ve halıdan çay lekesi nasıl çıkar

Koltuktan ve halıdan çay lekesi nasıl çıkar
Çay lekesi çıkarmak, inatçı olduğunu düşünülebilir. Ancak doğru yöntemlerle bu problem hızlıca çözülebilir. Evde bulunan basit malzemelerle çay lekesinden kurtulmak mümkündür. Kurumuş çay lekesi nasıl temizlenir diye merak ediyorsanız, bu yöntemleri kıyafetlerinizde, halılarınızda veya koltuklarınızda da uygulayabilirsiniz...

Günlük yaşamda sıkça rastlanan çay lekeleri, uygulanacak birkaç basit yöntemle kolayca temizlenebilir. Özellikle evde bulunan doğal malzemelerle kurumuş çay lekelerini çıkarmak mümkündür. Halı üzerindeki inatçı çay lekelerini gidermek için tüyolar, haberimizin devamında yer almaktadır...

ÇAY LEKESİ NASIL ÇIKAR?

Çay lekesiyle mücadele etmek, özellikle açık renkli tekstil ürünlerinde zorlayıcı olabilir. Bu tür lekelerle karşılaştığınızda ilk adım olarak, lekenin üzerine soğuk su uygulamak etkili bir yöntemdir. Açık renkli kumaşlarınızda çay lekesini çıkarmaya çalışırken, soğuk suyun yanı sıra, karbonat da oldukça faydalı bir malzemedir.

ot-takih-zagryazneniy-kak-na-foto-spaset-uksus.jpg

Karbonatı küçük bir kaba alıp üzerine bir miktar su ekleyerek macun kıvamına getirin ve bu karışımı lekenin üzerine dairesel hareketlerle uygulayın. Bu işlem, lekenin kumaştan çıkmasına yardımcı olacaktır. Renkli tekstil ürünlerinde ise, çay lekesini gidermek için özel olarak üretilmiş leke çıkarıcı deterjanlar tercih edilmelidir.

ÇAY LEKESİ, HALIDAN NASIL ÇIKAR?

Çay lekesi halı üzerinde sıkça karşılaşılan bir problemdir. Beyaz sirke, su ve bulaşık deterjanının karışımı bu tür lekeleri çıkarmak için etkili bir yöntemdir. Temiz bir kapta bu üç malzemeyi karıştırarak başlayın. Daha etkili bir temizlik için karışıma az miktarda çamaşır deterjanı ekleyebilirsiniz.

yht.jpg

Hazırladığınız çözeltiyi lekenin üzerine dökün ve ardından temiz bir bez veya havlu yardımıyla lekeyi ovalayın. İşlemi temiz suyla durulayarak bitirin ve son olarak saç kurutma makinesi kullanarak halının kurumasını sağlayın. Bu işlemler sonucunda lekenin yok olduğunu görmek mümkün olacaktır.

ÇAY LEKESİ, KOLTUKTAN NASIL ÇIKAR?

Özellikle koltuklar bu lekeler için adeta birer hedef tahtası haline gelebiliyor. Bu tür lekelerle mücadelede karbonat, doğal ve etkili bir çözüm sunar. İlk adım olarak, yeterli miktarda karbonatı bir kaba alın. Ardından, karışıma az miktarda soğuk su ekleyip macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Daha sonra bu macunu temiz bir bez yardımıyla lekenin üzerine tampon yaparak uygulayın ve yaklaşık 10 dakika kadar bekleyin.

Sonrasında, soğuk su ile durulayarak temizleyin. Eğer koltuğunuz beyaz ise ve renge zarar vermeyeceğinden eminseniz, karışıma biraz çamaşır suyu da ekleyebilirsiniz. Leke çıkarma işlemi sırasında nazik ve yavaş hareketler kullanmak, lekenin daha iyi çıkmasını sağlayacaktır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.