Her an dokunuyoruz İşte tuvaletten bile daha kirli olan 5 eşya

Her an dokunuyoruz İşte tuvaletten bile daha kirli olan 5 eşya
Tuvalet kullanımından sonra ellerimizi yıkamak ve dezenfekte etmek önemlidir, ancak evimizde farkında olmadan birçok mikrop ve bakteri barındıran yerler bulunmaktadır. Genel olarak tuvalet ve banyo gibi alanlara odaklansak da, aslında temiz sanılan birçok yüzey bakteri ve mikroplar için uygun bir ortam oluşturabilmektedir.

Evimizde, tuvaletten bile daha fazla mikrop içerebilecek bazı eşyalar bulunmaktadır. Bu eşyaların kirli olduğunu kolayca fark edemeyiz ve bu yüzden onları düzenli olarak temizlemeyi ihmal edebiliriz. Hastalığa neden olabilecek bu sekiz yaygın eşyanın farkında olmak ve onları temizlemek için gerekli malzemeleri toplamak önemlidir.

CEP TELEFONLARI

Cep telefonunuz, tuvalete gitmeseniz bile, çevrenizdeki her şeyden ve her yüzeyden gelen mikroplarla doludur. Ancak uygun araçlarla temizlemek oldukça kolaydır: Bir miktar alkol, damıtılmış su ve bir mikrofiber bez ile telefonunuzu pırıl pırıl yapabilirsiniz. Temizlik işlemi sırasında kulaklıklarınızı ve diğer aksesuarlarınızı da temizlemeyi ihmal etmeyin.

1-gb-mobil-internet-icin-ne-kadar-oduyoruz.jpg

KLAVYELER VE UZAKTAN KUMANDALAR

Günlük yaşamınızda sıklıkla kullandığınız dizüstü bilgisayarınızın klavyesi veya televizyon ve oyun konsollarının uzaktan kumandaları ne kadar temiz? Bu cihazlar, dokunduğumuz her yüzeyden mikropları toplar ve birikirler. Bu yüzden, özellikle elektronik cihazlar için üretilmiş dezenfektan mendiller ile düzenli temizlik yapmak önemlidir. Her gün bu temizliği yapmak ve evde hastalık veya enfeksiyon varsa bu sıklığı artırmak gerekir.

2-asus-rog-strix-scope-rx-turkce-optik-mekanik-gaming-klavye-65603.jpg

BANYO KAPI KOLLARI

Evinizde yaşayan herkesin ellerini her kullanımdan sonra yıkadığından emin olmak önemlidir. Özellikle tuvalet kullanımı, hapşırma ya da yemek hazırlama gibi durumlardan sonra. Çünkü evdeki kapı kolları, kulplar ve elektronik cihazlar hızla mikrop ve virüs yüküne maruz kalabilir. Bu yüzeyleri dezenfekte etmek için dezenfektanlı bir bez kullanmak etkili bir çözüm olacaktır. Her oda için ayrı bir mendil kullanmayı unutmayın; zira tek bir mendil tüm evi temizlemek için yeterli olmayacaktır.

1.jpg

KESME TAHTASI

Evlerdeki en yaygın hastalıkların birçoğu, mutfaktaki gıda kaynaklı bakterilerden kaynaklanır. Çiğ ve yanlış saklanmış gıdalar, yıkanmamış ürünler ve uygun olmayan sıcaklıklarda muhafaza edilen yiyecekler, bakteri üremesi için ideal ortamlardır. Özellikle ahşap kesme tahtaları, yüzeylerindeki çizik ve oyuklar nedeniyle bakteri barındırma riski taşır. Bu nedenle, kesme tahtalarının her kullanım sonrası sıcak su ve sabunla temizlenmesi, ayrıca et ve sebze için farklı tahtaların kullanılması önemlidir.

large1-53933.jpg

MUTFAK SÜNGERLERİ

Kötü kokular genellikle hoş olmayan bir durumun habercisidir. Örneğin, bir sünger kötü koktuğunda, bu genellikle süngerin gözeneklerinde saklanan zararlı mikroorganizmaların varlığını gösterir. Bu mikroorganizmalar arasında koliform bakterileri (Salmonella, E.coli gibi) bulunur ve bunlar sağlık için risk oluşturabilir. Süngeri kullanarak bir yüzeyi sildiğinizde, bu bakterilerin yüzeye yayılmasına neden olabilirsiniz. Bu yüzden, süngerinizi düzenli olarak değiştirmek ve doğru şekilde temizlemek önemlidir. Mikrodalga yöntemi her zaman etkili olmayabilir; bu nedenle süngerleri kaynar su ve güçlü bir dezenfektan ile temizlemek daha iyidir.

shutterstock-1973499281.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.