Kocasından habersiz bunu yapan yandı! Boşanma sebebi sayıldı

Kocasından habersiz bunu yapan yandı! Boşanma sebebi sayıldı
Yargıtay emsal bir karara imza atarak eşinden habersiz bunu yapan çiftti boşadı.

Yargıtay kocasının cebinden eşinin izinsiz para almasını boşanma sebebi olarak saydı.

Yargıtay 2'nci Hukuk Dairesi'nin, bir çiftin karşılıklı boşanma davasında kocanın cebinden habersiz para aldığı gerekçesiyle boşanmaları yönünde karar veren yerel mahkemenin kararını kısmen onadı.

Mahkemenin, kadının maddi isteklerinin devam etmesi ve eşinin cebinden habersiz para alması nedeniyle tam kusurlu kabul edilerek, kocanın boşanma davasının kabulü ile kadının davasının reddine karar verdi. Mahkemenin ayrıca kadının eşine manevi tazminat ödemesine hükmettiğini ve taraflardan kadının, kusur belirlemesi ve aleyhine hükmedilen tazminat yönünden, koca ise hüküm gerekçesi ve tazminat miktarı yönünden kararı temyize götürdü.

ekran-goruntusu-2024-05-01-130130.pngYargıtay 2'nci Hukuk Dairesi'nin bu kararında, kocanın eşiyle birlikte onun akrabalarında misafir olarak kaldığı, birlikte eşinin akrabasının düğününe katıldıkları ve müşterek oturdukları konuta döndükleri belirtiliyor. Kocanın bunu barışma ümidiyle yaptığı ve bu durum karşısında eşinden kaynaklanan kusurları affettiği ya da hoşgörü ile karşıladığının kabul edilmesi gerektiği ifade edildi.

Bu nedenle kocanın davasının reddi gerektiği, ancak bu yön temyiz edilmediği için bozma nedeni yapılmadığı belirtildi.

ekran-goruntusu-2024-05-01-130146.pngAyrıca, kadının koca tarafından atfedilen eylemleri dışında başka kusurlu bir davranışının kanıtlanamadığı ve hal böyleyken tam kusurlu kabul edilmesinin ve hatalı kusur belirlemesine bağlı olarak koca lehine manevi tazminata hükmedilmesinin usul ve yasaya aykırı olduğu da ifade edildi.

Bu sebeple tazminat kararının bozulmasının gerektiği belirtildi. Bunun dışında kalan temyize konu diğer hükümlerin ise onanmasına karar verildiği ifade edildi.

ekran-goruntusu-2024-05-01-130156.pngAvukat Fırat Bilici, Yargıtay'ın boşanma sebebi olarak kabul ettiği durumlar arasında eşler arasındaki evlilik birliğinin temelden sarsılması gerektiğini belirtti. Eşin cebinden izinsiz para almanın da bu kapsamda değerlendirilebileceğini ve evlilik birliğinin temelden sarsılması sebebiyle boşanma kararı verilebileceğini söyledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.