28 il için sarı kod verildi! Gökten çamur yağacak

28 il için sarı kod verildi! Gökten çamur yağacak
Meteoroloji Genel Müdürlüğü 28 il için sarı kodlu uyarıda bulunurken, Prof.Dr. Oran Şen ise sosyal medya hesabından toz taşınımı ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), resmi X hesabından haftalık hava durumu tahmin raporunu yayınlarken, aynı zamanda 28 il için de sarı kodlu uyarıda bulundu.

Bu iller arasında Ankara, Adana, Eskişehir, Bolu, Gaziantep, Hatay ve Düzce gibi nüfus yoğunluğunun fazla olduğu büyük şehirler de yer alıyor.

Picture background

Öte yandan Prof. Dr. Orhan Şen, resmi X hesabından yaptığı bir açıklamada toz taşınımı ve yağışlarla ilgili tahminlerini paylaştı.

Kısa süre önce Afrika’dan ülkemize giriş yapan tozların ardından ülkemizin büyük kesiminde bu hafta etkili olması beklenen yağışlar nedeniyle gökten adeta çamur yağması bekleniyor.

Picture background

Prof. Dr. Orhan Şen, konuyla ilgili olarak resmi X hesabından yaptığı bir açıklamada, Toz taşınımının Mersin, Adana, Gaziantep, Osmaniye, Hatay, Kilis'de havayı kötü ve sağlıksız bir seviyeye getirdiğini, Güneydoğu da bulunan diğer şehirlerinde hava kalitesinin düştüğünü belirtti.

ekran-alintisi-jpg7.jpg

Orhan Şen, Doğu Akdeniz'de ise 400 mimkrogram/metrekup sınırını geçilmiş olduğunu, tahmin edilen yağışların gelmesiyle birlikte gökten çamur yağacağını, burada yaşayan insanların maskesiz dışarı çıkmaması gerektiğini dile getirdi.

ekran-alintisi-jpg6.jpg

Orhan Şen, resmi X hesabından yaptığı açıklamanın devamında ise, bugün yağışların Doğu Akdeniz, Orta Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağını belirtirken bu bölgelerde yaşayan vatandaşları su baskınına karşı uyardı.

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HAVA DURUMU TAHMİNİ

gmaj-xuwsaam9tf.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.