Kızlarına bayramlık almaya gitti arabanın altında kaldı

Kızlarına bayramlık almaya gitti arabanın altında kaldı
Bursa'da, bayram alışverişine çıkan 39 yaşındaki anne Tuba Çival ile iki kızı M.Ç. (7) ile R.Ç. (14), yaya geçidinden karşıya geçmek isterken bir otomobilin altında kaldı. Annenin ölümüne, kızlarının yaralanmasına neden olan sürücü tutuklandı.

Kaza, 1 Nisan'da saat 11.00 sıralarında, Osmangazi ilçesi Aktarhüssam Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi'nde yaşandı. Makas atıp hızla ilerlediği öne sürülen 34 yaşındaki Recep Öztok'un kullandığı 16 AVZ 313 plakalı otomobil, yaya geçidinden karşıya geçmeye çalışan Tuba Çival ile kızları M.Ç. ve R.Ç.'ye çarptı.

660d32e83232408a0d8416f2.webp

Çarpmanın şiddetiyle savrulan anne ve kızları yaralanırken, sürücü Recep Öztok ise fenalık geçirerek bayıldı. Sürücünün etrafına toplanan vatandaşlar yardımcı olmaya çalışırken, yapılan ihbarla bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Yaralılar özel hastaneye kaldırıldı. Bu sırada gözaltına alınan Öztok, kendisine "Aşırı hızlı gidiyordu, sürücü suçlu" diyen vatandaşları duyunca ağlayarak, "Sayaç mı var sende, söylesene bana. Kim ister insanların ölmesini" ifadelerini kullanarak tepki gösterdi.

ANNE VEFAT ETTİ

Hastanede yaşam mücadelesi veren anne Tuba Çival hastanede ölürken, yaralı kız çocukları tedaviye alındı. R.Ç.'nin durumunun iyi olduğu, M.Ç.'nin ise yoğun bakımdaki tedavisinin devam ettiği bildirildi. Soruşturma kapsamında Recep Öztok’un makas atarak geçmek istediği öne sürülen otomobilin sürücüsü T.G. de gözaltına alındı.

660d32cc3232408a0d8416ee.webp

Öte yandan anne Tuba Çival'ın kızları için bayramlık kıyafet almak için alışverişe çıktığı öğrenildi. Anne ve kızlarının kazadan önce bir dükkan kamerasına takılan görüntülerinde kıyafet baktıkları görüldü.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 'Taksirle ölüme neden olma' suçundan Bursa Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan sürücü Recep Öztok adlı şahıs tutuklandı, diğer araç sürücüsü T.G. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.