Kıyamet alameti gerçek oldu! Bilim insanları şaşkın

Kıyamet alameti gerçek oldu! Bilim insanları şaşkın
Doğa, mevsimler derken bu kez de dünyanın ayarı şaştı. Her yıl 3,82 santimetre dünyadan uzaklaşan Ay bilim insanlarını da şaşkına çevirdi. Bir gün artık 24 saat değil 25 saate yükseliyor. İşte tüm detaylar…

Yüzyıllardır insanların merakını cezbeden en parlak nesne ay, geçmişten günümüze birçok çalışmaya da ışık tutuyor. Mitolojilerle birlikte bilimsel çalışmalarda yer edinen ay bilim insanlarını şaşırttı. Gökyüzünde sabit bir konumda olduğu zannedilen ayın aslında hareket halinde olduğu ortaya çıktı. Bilim insanları tarafından yapılan açıklama doğrultusunda Ay'ın Dünya'ya olan uzaklığının zaman içerisinde değiştiği ve bu durumun gezegenleri etkilediği belirtildi. Dünyanın tek doğal uydusu olan Ay tüm sistemi baştan aşağı değiştiriyor. İşte tüm detaylar…

GÜNLER 25 SAAT SÜRECEK

Wisconsin-Madison Üniversitesi'nden bir bilim ekibi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında Ay’ın Dünya ile olan etkileşimini 90 milyon yıl öncesine dayandığı belirtildi. 90 milyon yıl öncesine ait olan bir kaya örneği üzerinde incelemeler başlatan ekip Ay’ın yılda ortalama 3,82 santimetre Dünya'dan uzaklaştığını keşfetti.

Yaşanan bu gelişme ile birlikte şaşkına dönen bilim insanları 200 milyon yıl sonra dünyada günlerin 25 saat süreceği tahmininde bulundu. Gezegenlerin zaman algısının da değişebileceğini bir işaret olan bu gelişme önemli bulgular içeriyor. Wisconsin-Madison Üniversitesi'nde yerbilimleri profesörü olan Stephen Meyers, "Ay uzaklaştıkça Dünya, kollarını uzattıkça yavaşlayan bir artistik patinajcı gibi dönüyor" Bu nedenle, Ay'ın Dünya'ya olan uzaklaşması, zamanın akışını etkileyen büyük bir doğa olayıdır.” şeklinde konuştu.

GEÇMİŞE YOLCULUK YAPILIYOR

Yürütülen çalışmalar kapsamında astrokronoloji adı verilen bir yöntemi kullanarak çok eski dönemlere ait zamanı anlamak ve jeolojik süreçleri incelemek amacıyla yeni çalışmalar yapıldığı belirtildi. Milyarlarca yıl öncesine ait olan bir kaya parçasının modern jeolojik süreçleri aydınlattığı belirtilirken bilim insanlarının geçmişi sırlarını çözme çalışmaları da devam ediyor. Bu kapsamda Ay ve Dünya arasındaki etkileşim derin bir şekilde incelenirken astrokronoloji alanında da büyük bir ilerleme kaydediliyor.

MİLYARLARCA YIL ÖNCESİNE AİT SIR

Son yıllarda yapılan çalışmalar doğrultusunda Ay’ın yüzeyinin altında milyarlarca yıl öncesine ait sırların yattığı ortaya çıktı. Keşfedilen Sırlar ayın gerçekliğini anlamamıza yardımcı olurken dünya tarihine de ışık tutuyor. Çin'in uzay programı Ay’ın gizli yapılarını keşfederken yapılan çalışmalarda tüm bildiklerimizi kökten değiştiren önemli adımları gün yüzüne çıkarıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum