Enflasyonun ne zaman düşeceğini açıkladı

Enflasyonun ne zaman düşeceğini açıkladı
Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, enflasyonun düşeceği tarihi canlı yayında açıkladı. Çakar, "Tamamen kişisel kanaatim, enflasyonun istenilen seviyeye gelmesi 1 yıldan daha uzun bir süre olacak diye düşünüyorum" dedi.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, Habertürk'te 'Nedir Ne Değildir' programında Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı.

Çakar, Merkez Bankası’nın (TCMB) para politikası ve enflasyona ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Enflasyonun düşeceği tarihi açıklayan Çakar, “Tamamen kişisel kanaatim, enflasyonun istenilen seviyeye gelmesi 1 yıldan daha uzun bir süre olacak diye düşünüyorum” dedi.

YATIRIM VE CARİ AÇIK VURGUSU

Faiz artışlarıyla birlikte başlayan sıkılaşmanın kararlı adımlarla sürdürüldüğünü, enflasyona yönelik olarak net kararlı bir duruş sergilendiğini belirten Çakar, “Enflasyonu yönetmediğimiz müddetçe yatırım ortamımızı sağlıklı bir şekilde yürütmek, fiyat ve finansal istikrarı sağlamamız mümkün olmayacaktır. Yatırım yapmak zorundayız. Yüksek değerli teknoloji üretimler yapmak zorundayız. Bunu ihracata çevirip cari fazla verecek veya cari açığı yönetecek seviyeye gelmeliyiz” dedi.

“KONUT KREDİ BAKİYESİ 447 MİLYAR TL”

ekran-goruntusu-2023-09-06-141554.jpg

Konut kredileri ile ilgili bilgi veren Çakar, “Konut kredisi bakiyesi 447 milyar TL. Sene başından bu yana yüzde 24 oranında konut kredisi kullandırıldı. Ziraat Bankası bu oranın yüzde 26 seviyesinde” açıklamalarında bulundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.