Kirada anlaşamayınca kazma kürekle saldırdı

Kirada anlaşamayınca kazma kürekle saldırdı
Antalya'da 'kira artışı'nda anlaşamayınca iş yerinin duvarını kazma ve kürekle kıran mülk sahibi M.İ., şimdi de kiracısı Halil Mert'in elektriğini kestirdi.

Antalya'nın Kepez ilçesinde yaşanan olayda, iş yerinin mülk sahibi M.İ. ile kiracısı Halil Mert arasında kira artışı konusunda anlaşmazlık yaşandı. Mert, depoyu 6 yıl önce M.İ.'den kiraladı ve kiralarını düzenli olarak ödedi. Ancak kira artışı süresi geldiğinde M.İ., kira bedelini 7 bin liraya yükselttiğini söyledi. Mert ise bu miktarı ödemeyeceğini belirterek, yasal olarak belirlenen zammın üzerine çıkarak 4 bin lira kira bedelini ödedi. Bunun üzerine kiranın 7 bin lira olmasını söyleyen M.İ., depoyu boşaltmasını istedi.

antalya-duvarini-kirdigi-kiracisinin-si-17733-4.jpg

Anlaşmazlık sonrasında M.İ., depoyu boşaltması için Mert'e baskı yapmaya başladı. Mert'in direnmesi üzerine ise M.İ., kazma ve kürek alarak depo duvarına zarar verdi ve Mert'e küfretti. Bu olayı cep telefonuyla kaydeden Mert, daha sonra şikayetçi oldu ve dava açıldı. Ancak bu durum M.İ.'yi durdurmadı ve iş yerinin elektriğini kesti.

KAZMA KÜREKLE GELDİ

antalya-duvarini-kirdigi-kiracisinin-si-17733-1.jpg

Olayın ardından Mert, iş yerine zarar veren ve kapısına asma kilit takarak girişini engelleyen M.İ.'den şikayetçi oldu. 'Tehdit', 'hakaret' ve 'konut dokunulmazlığı ihlal' nedeniyle açılan ve geçen ay ilk duruşması görülen dava ertelenirken, M.İ. bu kez iş yerinin elektriğini kesti. M.İ. ayrıca sözleşmesi devam eden Mert'e noterden ihtarname çekerek, sözleşmenin yenilenmeyeceğini belirterek, iş yerini boşaltmasını istedi. Güvenlik kameralarının da elektrik olmadığı için çalışmadığını belirten Mert, yaşadığı bu sıkıntıların devam etmesine rağmen hukuki sürecin devam ettiğini vurguladı.

“İŞ YERİMİN ELEKTRİKLERİNİ KESTİ”

antalya-duvarini-kirdigi-kiracisinin-si-17733-2.jpg

İş yerinde elektrik olmayınca işlerinin aksadığını söyleyen Halil Mert, "Geçen sene kira artışlarından dolayı sıkıntı yaşamaya başladık. 2 bin 250 lira olan kira için 7 bin lira talep etti. Devletin belirlediği oranı talep ettim ancak itiraz etti. Anlaşamayınca önce çıkmamı istedi, kabul etmeyince kazma ile iş yerimin duvarını kırdı. Ben de kendisinden şikayetçi oldum. Kazma ile kırdığı yeri de geçici bir çözümle kapattık. Geçen ay dava görüldü. Ona rağmen iş yerimin elektriklerini kesti" diye konuştu.

antalya-duvarini-kirdigi-kiracisinin-si-17733-5.jpg

Tehdit edildiğini de iddia eden Mert, "Dava devam etmesine rağmen bana noterden ihtarname çekti. Sözleşmemiz devam etmesine rağmen 'bu yıl sözleşmenizi yenilemeyeceğiz, depoyu boşaltın' diyerek ihtarname gönderdi. Resmen 'kimseyi tanımam, depomu boşalt' demek istiyor. Sırf 2-3 bin lira fark yüzünden bunları yaşıyorum" ifadelerini kullandı.

antalya-duvarini-kirdigi-kiracisinin-si-17733-3.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.