5.500 TL'ye kadar kira yardımı veriliyor' Başvuru şartları neler?

5.500 TL'ye kadar kira yardımı veriliyor' Başvuru şartları neler?
Ekonomik dalgalanmalarda hızla etkilenen kira fiyatları vatandaşı zorluyor. Bu kapsamda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı gerekli şartları sağlayan ailelere kira desteği veriyor.

Ekonomik dalgalanmalar sebebiyle kiracılarda, artan kiralardan dolayı birtakım mağduriyetler yaşıyor. Dar gelirli ailelerin, mevcut yaşam şartlarını iyileştirebilmek amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca aylık olarak kira yardımı yapılıyor. Ancak devletin sağladığı bu imkandan faydalanabilmek için birtakım şartları karşılayabilmeniz gerekiyor. Uygun bulunan ailelere 5.500 TL'ye kadar destek veriliyor.

2024 YILI İLE BİRLİKTE ZAM GELDİ

Devletin dar gelirli ailelerine sağladığı kira yardımı imkanı 2024 yılının gelmesiyle birlikte zamlandı. Peki vatandaşın yükünü hafifletmek için devlet tarafından sağlanan bu destekten yararlanabilmek için hangi şartları taşımak gerekiyor?

whatsapp-gorsel-2023-12-31-saat-03-58-17-f08d5a03.jpg

Son dönemlerde yaşanılan ekonomik kriz farklı alanlarda etkisini göstermeye devam ederken, farklı alanlarda da yeni düzenlemeler hayata geçmeye devam ediyor. Dar gelirli ailelere verilen aylık kira yardımına yapılan zammın ailelerin yükünü hafifletmesi bekleniyor.

para.jpg

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Kira yardımı için başvurular e-devlet üzerinden gerçektiriliyor.Bu yardımlara başvuru yapabilmek içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması ve gelir getiren bir mülke sahip olunmaması gerekiyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.